19 Nisan 2024

Ümit Altınbaşak'tan Araç Sahibi Olmak İsteyenlere Uyarı

Uzmanlardan otomobil alacak vatandaşları uyararak, elinizi çabuk tutun çağrısında bulundu. Gaziantep'in önde gelen Otomotiv şirketlerinden Ümit Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Altınbaşak, otomobil fiyatlarında düşüş yaşanacağı yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu ve fiyatların daha da yükselmesini beklediklerini söyleyerek otomobil alacak vatandaşların bir an önce harekete geçerek elini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi.

haber/Photo_1661988000001.jpg

“FİYATLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK”

“Otomobillerde fiyat hareketi birkaç kritere bağlı. Bunlardan bir tanesi Türkiye’deki döviz hareketliliği ile ilgili. İkincisi vergi mevzuatlarıyla ilgili. Ama burada artık vergiler oturmuş durumda. ÖTV ile ilgili yakın zamanda bir değişiklik beklenmiyor. Ancak belki matrahlarda bir düzenleme olabilir. Sektörün beklentisi o yönde. Bir de dünyada artan hammadde maliyetlerinin otomobil fiyatlarına euro bazında yansımasından kaynaklı artışlar var. Tabi, bulunurluk da bunlardan bir tanesi. Bunun yanısıra çip fiyatları yükselmeye devam ediyor. Daha doğrusu dünyada ciddi anlamda çip krizi var. Dolayısıyla burada bir geri gelme olmayacak” diyen Ümit Altınbaşak, sıfır araç fiyatlarındaki artış tabiki ikinci el piyasasına da yansıyacak “Euro bazında otomobil fiyatları artmaya devam edecek.

Aynı zamanda üretilen ürünlerin ülkelere gönderilmesindeki yakıt fiyatlarından kaynaklı lojistik maliyetleri, navlun maliyetleri de ciddi anlamda artış gösterdi. Bunların hepsi otomobil fiyatlarına yansıyor. Buradaki artış devam edecek gibi gözüküyor. Trend yükseliş trendi. Yakın zamanda da duracak gibi gözükmüyor.

Dövizin de Türkiye’de geri gelme ihtimalinin en azından yakın zamanda olmayacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden araç fiyatları yükselmeye devam edecek. O nedenle araç almak isteyen vatandaşlarımızın ellerini çabuk tutması gerekiyor. Ne kadar erken alırlarsa o kadar kârdalar" şeklinde konuştu.

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP