23 Nisan 2024

Neşet Uçar; "Gaziantepspor'u Yaşatacağız"

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar Gaziantepspor tesislerinin bulunduğu bölge hakkında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar değişikliklerinin Gaziantep 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ancak İdare Mahkemesi kararı verilmeden Büyükşehir Belediyesi'nin kanuna karşı hile yaparak aynı planı yeniden belediye meclisinden geçirildiğini açıkladı. CHP İl Başkanı sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesinin hem 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arazisinde hem de Gaziantepspor Tesisleri arazisinde aynı yöntemi uygulamasına tepki göstererek Büyükşehir Belediyesi yetkililerini kanuna karşı hile yapmakla suçladı. CHP İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar'ın açıklamaları şöyle;

haber/Photo_1650456432800.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KANUNA KARŞI HİLE YAPIYOR.

" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Beyhan Külekçi'nin Gaziantepspor tesislerinin bulunduğu bölgede yapılan imar değişikliğine karşı açmış olduğu iptal davası sonuçlandı. İdare Mahkemesi Gaziantepspor tesislerinin imara açılmasını iptal etti. Ancak geçtiğimiz hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından İdare Mahkemesi'nin vereceği nihai karar beklenmeden ve kanuna karşı hile yapılarak 'Yeni' imar planı Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

HEM 5. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI ARAZİSİNDE HEM DE GAZİANTEPSPOR TESİSLERİ ARAZİSİNDE AYNI İŞLEM YAPILDI. YAPILAN İŞLEM MAHKEME KARARLARINI TANIMAMAKTIR. İLGİLİLERİ HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ!

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer aynı işlemi 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arazisi için de yaptılar. İdare Mahkemesi kararı beklenmeden , konu yargıya intikal etmemiş gibi,hakkında yargılama yapılan imar planlarını olduğu gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine getirildi. Bu planlar ne yazık ki meclisten geçti. Mahkeme kararlarını yok sayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. "

BİZ GAZİANTEPSPOR'U YAŞATACAĞIZ!

" Ayrıca Gaziantepspor Tesisleri hakkındaki bu Meclis kararına da itiraz edeceğiz. İtirazlarımız kabul edilmezseyine yargıya taşıyacağız, yine İPTAL EDİLECEK. Siz ne kadar ne kadar Gaziantepspor'u tarihten silmek isteseniz de BİZ #GAZİANTEPSPOR 'u YAŞATACAĞIZ! "