27 Nisan 2024

Güneydoğulu İhracatçılar Dubai'de

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi 39 firma, gıda sektörünün dünyadaki en büyük fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’nda stant açtı. GAİB üyesi firmaların stantları dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

haber/Photo_1708334837277_3.jpg

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz ve DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar Dubai'deki fuara katılarak Güneydoğulu ihracatçıları yalnız bırakmadı. Vali Kemal Çeber ve GAİB heyeti fuara katılan firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldı. 

Gıda sektörünün dünyadaki en prestijli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. 19-23 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan fuara 39'u Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden olmak üzere toplam 208 firma katılıyor. Yenilikçi ürünleri ile gıda sektörünün gözdesi olan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi firmaların stantları dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerinden büyük ilgi görüyor.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, uluslararası gıda fuarlarına katılmaya önem verdiklerini belirterek, fuarların yeni pazar ve yeni müşterilere ulaşmada önemli bir etken olduğunu söyledi. Başkan Kadooğlu, "Ülke ekonomisinin güçlenmesinde ihracatın büyük payı bulunuyor. Daha güçlü bir ekonomi için bir taraftan mevcut pazarlarımızın daha da güçlendirilmesi, diğer taraftan da yeni pazarlar bulunması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sektörel fuarların yanında, Ticaret Bakanlığımızın Uzak Ülkeler Projesi kapsamında tespit ettiğimiz pazarlara yönelik çalışmalarla da ihracat potansiyelimizi artırmaya çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

 Fuarın ilk gününde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi firmaların stantlarının gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten Başkan Celal Kadooğlu, "Bölge olarak gıda üretimi ve ihracatında çok önemli bir yere sahibiz. Markalarımızın ulusal ve uluslararası bilinirliği her geçen gün artmaktadır. Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen lezzetli ürünlerin dünyanın farklı ülkelerinden gelen sektör temsilcileri ile buluştuğu bu fuarda stantlarımızın ilgi odağı olması ülkemiz adına da son derece sevindirici bir durumdur. Fuara katılan tüm firmalara ve bizleri Dubai'de yalnız bırakmayan sayın Valimiz Kemal Çeber'e teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.