28 Nisan 2024

Eğitimci Yazar Zafer Barış'ın Çocuğunu Zehirleme Adlı Kitabı Çıktı

Beslenme, sağlık ve alternatif tıp gibi alanlara ilgi duyan Yazarın derin araştırmaları sonucunda ortaya çıkan eser okuyuculara önemli bilgiler sunuyor.

haber/Photo_1639466091371.jpg

Kitapta; toplumların önemli mirası olan yemek kültürlerinin bilinçli olarak değiştirilmeye çalışıldığından ve dünya üzerinde tektip yemek düzeni oluşturulmaya çalışıldığından bahsediliyor.

Çocukların oluşturulmak istenen bu yeni dünya düzeninde hedefin tam ortasında olduğu; çocukların beslenme alışkanlıkları, yaşam şekilleri ve davranışları  değişime uğrarsa dolaylı olarak onların yetistirecekleri nesillerin de etkileneceğinin ve dönüşüme uğrayacağının  altı çiziliyor.

Kitap 6 bölümden oluşuyor. Bu bölümlerde; vücuda alınan besinler yoluyla çocukların beyin kimyalarının dönüşüme uğradığı, çocukların davranışlarında oluşan farklılıklar bilimsel veriler ışığında okuyucuya sunulmaya çalışılıyor. Ayrıca, teknolojik araçların esaretinde olan günümüz çocukları için en büyük tehlikenin hareketsizlik olduğuna vurgu yapan Yazar, hareketli bir yaşam tarzının neden gerekli olduğunu ve teknolojik araçların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde duruyor.

Anne karnında başlayan çocugun beslenme serüveninin  ne şekilde olursa çocuğun daha sağlıklı olacağı ve çocuğa doğru beslenme alışkanlığının nasıl  edindirilmesi gerektiği kitapta bahsedilen konulardan.

Çocuk beslenmesine farklı pencerelerden  bakan bu esere, internet üzerinden tüm seçkin kitabevlerinden ulaşılabilir.