26 Nisan 2024

Büyükelçi Gülin Dinç'ten DEİK'e Ziyaret

DEİK Türkiye - Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Salahattin Ünlü, Norveç'in Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçiliği görevine atanan Gülin Dinç, ile bir araya geldi.

haber/Photo_1674077328953.jpg

Mehmet Selahattin Ünlü önderliğinde gerçekleşen toplantıda, Norveç is konseyi üyeleri ve Norveçle iş yapan iş insanlarıda hazır bulundu. 

NORVEÇ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ÜLKE

Türkiye ve Norveç arasındaki ticari ilişkiler ve iş fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda, gündemin en önemli maddesi ise vize konusu ve Türkiye Eximbank ve Norveçdeki karşılığı olan GEİK ile teminat mektupları konusu oldu. Toplantıda konuşan Türkiye - Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü, "Görevine yeni atanan Büyükelçimiz Gülin Dinç hanımefendiye öncelikle başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Norveç - Türkiye arasındaki ticari hacmimiz her geçen gün artıyor. İnanıyoruz ki 2023 yılında da bu artışımız devam edecektir. Norveç Türkiye için önemli önemli bir ülkedir.  DEİK'in sloganın da yer alan 'İşimiz Ticari Diplomasi' felsefesi ile yolumuza durmadan devam edeceğiz"dedi.

KONSEY ÜYELERİNDEN GÜLİN DİNÇ'E PLAKET

Toplantı sonrasında göreve yeni atanan Gülin Dinç'e günün anlam ve anısına plaket takdim edildi. Daha sonra katılımcılar ile birlikte objektif karşısına geçen Büyükelçi, DEİK'e ve toplantıya katılan iş insanlarına teşekkür etti.

- Haber Merkezi -