26 Nisan 2024

‘GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ’ ÖDÜLÜ GAZİKENT GENÇLİK MERKEZİ’NİN

haber/Photo_1563977621119.jpg

Gaziantep Gazikent Gençlik Merkezi tarafından uygulaması devam eden “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Haziran ayının ‘Gönüllülük Hareketi’ ödülüne layık görüldü. Ödülü ise Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu takdim etti.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2019 yılını ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmesi dolayısıyla Gazikent Gençlik Merkezi’nin “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesi ayın ‘Gönüllülük Hareketi’ ödülünü aldı.  Gerek ailevi gerekse ekonomik nedenlerle eğitim hayatına ara vererek ya da sonlandırarak çalışma hayatına katılmış gençler, “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesiyle gençlik merkezleri faaliyetlerinden yararlanıyorlardı.  Bu proje ile gençler, yaşlarının gerektirdiği birçok etkinliğe katılarak, zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık yapıcı maddeler, ortak değerler olan din, dil ve tarih, temel hak ve özgürlükleri konularında da bilinçlendiriliyor. İşyeri sahiplerinin de onayı ile uygun görülen zamanlarda Gazikent Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve liderleriyle birlikte imkânlar dâhilinde spor organizasyonlarından atölye faaliyetlerine, kariyer buluşmalarından sosyal etkinliklere kadar birçok program ile çalışan gençlerin hem gençlik merkezlerinden faydalanmalarını sağlanıyor hem de zararlı ortamlardan ve alışkanlıklardan uzak tutuluyor. 

 

ÖDÜLÜ GENÇLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ EMRE TOPOĞLU VERDİ

Haziran Ayı’nın ‘Gönüllülük Hareketi’ ödülüne layık görülen Gazikent Gençlik Merkezi’nin “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesinin ödülünü ise Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Kölemen ve Gazikent Gençlik Merkezi Müdürü Ali Gül ile birlikte projede yer alan gönüllü gençlere takdim etti. 

 

‘BU TARZ PROJELERİN SAYISI DAHA DA ARTACAK’

“Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” Projesinin devamlılığından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, “Sayın bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2019 yılını ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmesiyle tüm merkezlerimiz gönüllülük kervanına dâhil olmak için toplum yararına birçok projelere imza atmaya başladı. Bizlerde bu güzel projelerin bir karşılığı olması gerektiğini düşünerek ‘Ayın Gönüllülük Hareketi’ ödüllerini veriyoruz. Haziran ayı çerçevesinde yaptığımız değerlendirmeler sonucunda da Gazikent Gençlik Merkezimizin “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” Projesi ön plana çıktı ve Haziran Ayı’nın ‘Gönüllülük Hareketi’ olarak ödüllerini takdim ettik. Amacımız toplum içerisinde ulaşabildiğimiz kadar gence ulaşmak. Zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık yapıcı maddeler, ortak değerler olan din, dil ve tarih, temel hak ve özgürlükleri konularında da onları bilinçlendirmek. İnşallah bu tarz projelerimizle bu amacımıza ulaşacağız. Gazikent Gençlik Merkezimizin de bu projesinden emeği geçen tüm yetkililerimizi, genç gönüllülerimizi ve lider arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

ÇALIŞAN GENÇLER MUTLU

“Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesiyle tanışan gençler ise yapılan faaliyetlerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Çalışmak durumunda oldukları için sosyal hiçbir faaliyet yapamadıklarını ifade eden çalışan gençler, Gazikent Gençlik Merkezi’ni tanıdıkları günden bu yana motivasyonlarının arttığını söylüyor. “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesiyle sadece sportif ve kültürel etkinlikler değil, eğitim anlamında da iş güvenliği, ilk yardım, temel hak ve özgürlükler ile eğitim hakkıkonularında da bilgilendirildiklerini vurgulayan çalışan gençler, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile Gençlik Merkezlerini tanıyarak devletin gençlere sunduğu imkânlardan haberdar olduklarını da söylediler.

 

DEVAM PROJELERİ GELECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gazikent Gençlik Merkezi “Çalışıyorum Ama Ben de Gencim” projesinin yanı sıra sosyal sorumluluğu yüksek, topluma yararlı projeler üzerinde çalışıyor ve yakında bu projeleri de görücüye çıkaracak.