27 Nisan 2024

VELİLER ŞAŞKIN, ÖĞRENCİLER TEDİRĞİN

haber/Photo_1566332686920.jpg

2019 - 2020 Eğitim ve öğretim yılının başlamasına çok az bir sürenin kaldığı şu günlerde Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Pancarlı Anadolu Lisesi'nde ilginç bir uygulamaya gitti. Bir süredir tadilat içerisinde olan Pancarlı Anadolu Lisesi'nin yapımının tamamlanmasıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünün son anda okula taşınma kararı öğrenci ve velileri adeta şok etti. 

"MİLLİ EĞİTİM BU YANLIŞTAN DÖNMELİ"

Öğrencilerin ikametine en yakın okullara kayıt yapılma kararın bu şekilde çiğnendiğini savunan bir çok öğrenci velisi konuyu CİMER ve BİMER'e yazılı olarak aktarmalarına ragmen bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendilerine yaklaşık 10 durak mesafede bir okul yeri  gösterdiklerini kaydeden aileler çocuklarının okula gidiş ve gelişlerinde oldukça zorlanacaklarını ve öğrenci servislerinin kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler. 

"EĞİTİM İŞKENCEYE DÖNÜŞECEK"

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız pek çok öğrenci velisi milli eğitimin kararının  çocuklarını zora sokacagını dile getirerek şunları söyledi: 

"Evlerimize yakın olan  Pancarlı Anadolu Lisesi'nin bir süredir onarım ve tadilat çalışmaları vardı. Ancak tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte okul yönetimi bize buraya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün taşınacağı söylediler. Bize ise Evimize oldukça uzak olan Seçkin Okullarının hemen yanında yeni inşaa edilmiş bir okul yeri gösterdiler. Bu yeni okul yürüme mesafesi olarak oldukça uzak bir noktada. İki okul arasında en az 10 durak fark bulunuyor. O noktaya ancak Rasaf Yoluna kadar ulaşım var. Sonrasında çocuklarımız okula ulaşmak için baya bir yürümek zorunda kalacaklar. Hal böyle olunca Öğrenci servisleri devreye girmek zorunda kalacak. Ancak servis ücreti veremeyecek durumda insanlar var. Çocuklarımızın evlerine en yakın okulda okuması gerektiği yönünde kanun var. Şayet İl Milli Eğitim bu yanlıştan bir an önce dönmezse 2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim yılı çocuklarımız için adeta işkenceye dönecek gibi gözüküyor" dediler. 

"MİLLİ EĞİTİM SESİMİZE KULAK VERSİN"

Veliler son olarak kayıtların şu an Gaziantep Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde yapıldığını söylerek Milli Eğitim Müdürlüğünden konuya hassasiyet göstermesini ve seslerine kulak vermelerini istediler.

Özel Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP