29 Nisan 2024

Ökkeş İŞÇİ / Battı Balık Yan Gider

Ülkemizde ve şehrimizde gündem o kadar hızlı değişiyor ve gelişiyor ki klavyenin başına oturduğumda hangi konuya nerden başlayacağıma inanın karar veremiyorum.

haber/Photo_1629035382383.jpg
Son günlerde yaşadıklarımız bizleri öyle derinden üzdü ki. Özellikle Karadeniz sel felaketinde hayatını kaybeden onca  yurttaşımızın acısını anlatmaya kelimeler yetmez.
 
İnsanlık olarak zorlu bir sınavdan geçiyoruz adeta. Umarım başımızda dolaşan kara bulutlar bir an önce dağılır ve yerini güzel günlere bırakır.
 
Dünya hızla değişiyor. Gelişim ve teknolojiyi takip etmek neredeyse imkansız hale geldi. Tabi bu değişim ve gelişimle birlikte bizlerde yeni dünya düzenine ayak uydurmaya, uyum sağlamaya çalışıyoruz.
 
Değişimle birlikte hayat şartları giderek zorlaşıyor. Yükümüz daha da ağırlaşıyor. Kredilerini ödeyemeyen, aldığını geri veremeyen, evine kuru ekmeği dahi götürmekte zorluk çeken kişiler ile dolu etrafım. Bunun tek sebebi, gider çoğaldı, gelir azaldı.
 
Herşey ateş pahası. Fakirin kuru ekmeğine dahi önceki gün zam yapıldı. Nereye gitsem, hangi ortama girsem konuşulan tek şey ekonomi. Herkeste bir endişe hakim. Kendimden örnek vermem gerekirse, üç beş arkadaş sohbet için ne zaman bir araya gelsek konuya nerden başlarsak başlayalım sohbet dönüp dolaşıp ekonomiye dayanıyor. Kimin yanına gitsem konu hep geçim sıkıntısı ne yazık ki... 
 
Peki ne olacak bu işin sonu? Nereye kadar böyle gideceğiz inanın bende bilmiyorum... Herkesin dilinde tek şey! Battı balık yan gider.
 
Ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde en azından zamları bir süreliğine askıya alın bence... Hemen hemen her gün bir zam haberi ile uyanıyoruz... Dediğim gibi işin sonu nereye varır bilemem ama bana hiç birşey eskisi kadar huzur vermiyor artık. Acaba bir tek ben mi böyleyim diye etrafıma bakınca da sorunun sadece bende olmadığını görüyorum. İşin bir garip tarafı zengini de mutlu değil. Oda huzurunu kaybetmiş. Büyük dağın başı dumanlı olur der atalarımız o hesap.
 
Yediğimizden mi oldu, içtiğimizden mi, yoksa bize nazar mı değdi bilinmez ama çoğumuz sevincimizi de, huzurumuzu da ne yazık ki kaybettik. Bu kötü günler elbette geçecek. Dar günün ömrü az olur derler. Umuttur insanı yaşatan. O nedenle ben hâlâ umutluyum ve inanmak istiyorum. Güzel günler göreceğiz.
Umudunuzu asla kaybetmeyin... 
Mutlu haftalar hepinize...