02 Mayıs 2024

GECMİŞİNİ UNUTMADI GELECEĞE IŞIK OLDU

Suriye'de çıkan iç savaş nedeniyle 2012 yılında Gaziantep'e gelen Ahlem Arap, yaptığı yardımlar ile gönüllerde adeta taht kurdu.

haber/Photo_1623428302246.jpg
Savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınmak zorunda kalan Arap ailesinin 9 çocuğundan birisi olan Ahlem Arap, kendisini yardıma muhtaç ailelere adadı. 2012 yılında geldiği Gaziantep'te oldukça zorlu günler yaşayan Arap, iş hayatına başlamasıyla birlikte kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya başladı.
AZİMLE GİRDİĞİ SAVAŞTAN GALİP ÇIKTI
Gaziantep'e geldiği yıllarda yaşadığı zorlukları gazetemiz ile paylaşan Ahlem Arap, o günleri asla unutmadığını ve ömrü yettiği sürece de yardımlara devam edeceğini söyledi. Özellikle öğrencilik yıllarında büyük zorluklar yaşadığını ve durumlarının olmaması yüzünden Karşıyaka'dan Gaziantep Üniversitesi'ne yaya olarak gidip geldiğini anlatan Arap, "Savaştan canımızı kurtarmak için Gaziantep'e geldik. Ailemin durumu iyi değildi. Ben evin en büyük çocuğu olduğum için okulumu biritip hemen iş hayatına atılmak istiyordum. Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünden mezun olduktan sonra çalışmaya başladım. Ama bir gün olsun o zorlu yıllarımı unutmadım" dedi. 
AHLEM ULUSLARARASI İNSANİ YARDIM DERNEĞİ KURULDU 
Çalışmaya başlamasıyla birlikte yardıma muhtaç aileleri tespit ederek onlara yardımcı olduğunu anlatan Arap, "İşe başlamamla birlikte durumu kötü olan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya karar verdim. Bunun için kapı kapı gezdim ve hayır sahipleri ile görüştüm. Zamanla bu yardımlarımız artmaya başladı ve hayırseverlerimiz ile birlikte daha da büyümeye başladık.
Bu bütünlüğü bir çatı altında birleştirme kararı alarak Ahlem Uluslararası İnsani Yardım Derneği kurduk. Bugün çok şükür geniş bir ekibe sahibiz ve ihtiyacı olan Suriyeli, Türk, Filistinli, Afganistanlı ve Iraklı ayrımı yapmaksızın yardımlarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 
KURBAN BAYRAMINDA YARDIMLAR DEVAM EDECEK
Yaklaşan kurban bayramında da yardımların devam edeceğini anlatan Ahlem Arap, "Bu bayram kurban yardımlarımızın yanı sıra çocuklara bayramlıklar hediye edeceğiz. Yoksul ve yardıma muhtaç ailelerimizi yine kapı kapı dolaşarak bu bayramda da mutlu edeceğiz" dedi.        
Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP