29 Mart 2024

Gaziantep Hentbol Kulübü Türkiye Bölgesel Ligi Şampiyonu Oldu

Yeni kurulan Gaziantep Hentbol Kulubü, ilk şampiyonluğunu aldı. Gaziantep Hentbol Kulubü, Hentbol Kadınlar Bölgesel Liginin şampiyonu oldu.

haber/Photo_1633773510526.jpg
Gaziantep’te gerçekleştirilen ve 3 gün süren ligde, aynı puanlara sahip Kahramanmaraş Genç Nesil Spor Kulübü ile Gaziantep Hentbol Kulübü finale kaldı.
 
Kendilerinden 10 yaş büyük sporculara karşı mücadele eden Gaziantep ekibi, pandemi nedeniyle kayıp jenerasyon olan 2006-2007 doğumlu oyuncularla, rakiplerine 10 sayı fark atarak, şampiyonluğa imza attı.
 
Kulüp Başkanı Canan Deniz Kaçar, “Yaklaşık 8 yıl önce hentbol için çıktığımız bu yolda, spor şehri Gaziantep projesi ile gücümüze güç katarak bir şampiyonluk daha elde ettik. Oyuncularımız pandemi nedeniyle kayıp jenerasyon olarak görülen yaş gruplarında olsa da tecrübeli rakiplerine karşı Gaziantep için hentbol için azimle ve kararlılıkla mücadele ederek, kupayı şehrimize kazandırdı.” diye konuştu. 
 
Şampiyonluk Kurtuluş mücadelesini hatırlayarak geldi
 
Bu karşılaşmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kaçar, “Final maçına çıkmadan önce, oyuncularıma Kurtuluş Savaşında Anteplilerin dillere destan mücadelesini anlattım. İşgal sırasında kadınların zerdeçal çekirdeğinden ekmek yaparak, siperdeki askere götürmelerini, yani atalarımızın, kadınlarımızın nasıl imkansızlıklar içinde imkan yaratarak, kurtuluş mücadelesi verdiklerini anlattım. Biz Gaziantep kadınların da imkanlarımızın kısıtlı olmasına rağmen bu maçı almamız gerektiğini oyuncularıma anlattım. Ve başardık, çok mutluyuz.