05 Mayıs 2024

Gaziantep Halı'da Üstün Rol Oynuyor

Halı ihracatının önemli isimlerinden Ela Barbaros Boyacı, halı ihracatında yaşanan son durumu anlattı.

haber/Photo_1614282845065.jpg

Dünya halı ihracatında ciddi bir öneme sahip olan Gaziantep Organize Sanayii Bölgesi'nde kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün giderek artıyor. 

HALI'DA SÖZ SAHİBİYİZ

Tekstil mühendisi ve ihracaat uzmanı Ela Barbaros Boyacı, halı ihracatının giderek yükseldiğini kaydetti. Gaziantep'in halı'da dünya üzerinde söz sahibi olduğunu kaydeden Boyacı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

''Dünyada siyasi sınırların yeniden yapılanması, doğu blokunun çöküşü, yeni tüketici pazarlarının açılması, ticari blokların kurulması, ticaret anlaşmaları ve Dünya Ticaret Örgütü'nün(DTÖ) kuruluşu, ihracat için yeni fırsatlar yaratmıştır. Daha ucuz, daha hızlı ve kaliteli üretim yapabilen rekabetçi üreticilerin ortaya çıkmasını sağlayan teknolojiye dünya genelinde ulaşılabilir olması dünya ekonomisini etkilemiş, günümüzde ekonomi küreselleşmiştir"dedi. 

REKABET ARTTI 

Haberleşme sisteminin güçlenmesiyle rekabetinde arttığını ifade eden Ela Barbaros Boyacı, "Daha önceleri az gelişmiş ülkeler grubunda olan ülkeler,dünyada haberleşme sistemleri ağının genişlemesi,televizyon,basılı yayın ve elektronik ortam vasıtasıyla bilgiye ulaşabilme alanlarında yaşanan patlama sayesinde, gelişmiş ekonomilere ciddi birer rakip haline gelmişlerdir. Bu ülkeler ve firmaları açısından düşünüldüğünde,dünya pazarlarında oluşan olanakları kendi yararlarına kullanmak için böylesine uygun bir dönem hiç olmamıştır" dedi.

Haber: Ufuk Dağlı / GAZİANTEP