19 Mayıs 2024

Gastronomi Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Dünyaca ünlü Mutfağıyla Gastronomi anlamında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına girmeyi başaran İlk Türk Şehri olan Gaziantep’te düzenlenecek olan Gastronominin Yıldızları Ödül Töreninde Ödüller sahiplerini buluyor.

haber/Photo_1714999254805_2.jpg

Gaziantep yemek kültürüne gerek akademik anlamda gerekse de yerel lezzetlerle emek vermiş, marka olmuş kişi, Kurum, ve İşletmelerin Ödül alacağı Gastronominin Yıldızları Ödül töreni 25 Mayıs tarihinde saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezinde ” düzenlenecek.

Sunuculuğunu Fatoş Tapan’ın üstleneceği Ödül Töreni’nde, Gaziantep’in usta Tiyatro oyuncusu Orhan Uslu’da Gastronomi üzerine bir Tiyatro Gösterimi yapacak. Ödül Törenine Ulusal anlamda Amerika’dan Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz’de katılırken Törenin başında Gaziantep’li ünlü Sanatçılar da sevilen Gaziantep türkülerini seslendirecek.

Ünlü Türk Yemek Yazarı Vedat Milor’un da dediği gibi “Dünya bir ev olsaydı Mutfağı Gaziantep olurdu” sözü, Gaziantep’in zengin yemek kültürünün yanı sıra yöresel lezzetlere de dikkat çekerken Kent’te İlk kez düzenlenecek olan Gastronominin Yıldızları Ödül  töreni şehirde de ayrı bir heyecan yarattı.

Uluslararası Gastronomi Federasyonu, Lezzet Dünyası Dergisi ve F1 Medya Ajansı’nın birlikte organize ettiği Gastronominin Yıldızları Ödül  töreni, İçeriği ve katılımcılarıyla Kentimizin Ulusal anlamda  tanıtımına da önemli katkı sunarak Gastronomi sektöründe markalaşmış olan Gazi Şehrimizin bilinirliliğinide daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

- Haber Merkezi -