17 Mayıs 2024

FRANSA'DA GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ KURULDU

Fransa'nın Mulhouse şehrinde Gümüşhaneliler Derneği kuruldu.

haber/Photo_1706575517609_3.jpg
Dernek başkanı Sezai Ertunç önderliğinde kurulan Gümüşhaneliler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği önceki gün yönetim kurulu toplantısı düzenleyerek görev dağılımı yaptı.
ERTUNÇ'TAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 
Gerçekleştirilen toplantı ile Sezai Ertunç Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi Ertunç, kendisini destekleyen yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Derneğin kurulmasında emeği geçen herkesi kutlayan başkan Ertunç, " Hayalimiz olan Gümüşhaneliler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneğini kurmuş bulunmaktayız. Derneğimizin kuruluş aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Derneğimizin amacı Gümüşhaneliler olarak bir birimizi daha yakından tanımak ve dayanışmayı sağlamaktır. Yine kültür ve sanat faaliyetlerimiz ile Gümüşhaneliler olarak geleneklerimizi idami ettirmektir. Fransa'da ve Avrupa'da öz benliğini kaybetmeden örf adet ve ve inancımızı koruyarak yaşadığı ülkeye uyum sağlayan nesiller yetiştirmekte yine derneğimizin öncelikli esaslarından olacaktır. Bizler bu vesile ile bir araya geldik. İnanıyorum ki Gümüşhaneliler Derneği olarak çok başarılı çalışmaların altına imza atacağız" şeklinde konuştu. 
ERTUNÇ:"HİZMET İÇİN VARIZ"
Derneğin hizmet alanının sadece Gümüşhaneliler ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Başkan Sezai Ertunç, "Biz bu yola arkadaşlarımız ile gönüllü olarak çıktık. Tüm hemşerilerimiz bu yolda inanıyorum ki bizleri yalnız bırakmayacak ve derneğimizi yarına taşıyacaklardır. Derneğimizin hizmet alanı sadece Gümüşhaneliler ile sınırlı değildir, Biz Gümüşhanelilere yakışır şekilde bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye talibiz. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Dernek olarak hedeflerimize odaklı çalışmalar yapacağız. Özelikle gençlerimize ve kadınlarımıza kültürel ve sanatsal çalışmalarda imkanlar sunmaya gayret göstereceğiz" dedi. 
 
Yapılan kongre ile Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. 
 
Başkan
Sezai Ertunç 
 
Yönetim Kurulu Üyeleri
Zeynel Durak 
Yakup Zengin
İcabi Tekin 
Reyhani Süzen
Tayfur Seven 
Talat Demirtaş
Çetin Ertunç
Yusuf Delioğlu
Mükremin Soylu 
Savaş Delioğlu
Yasir Çalık
Derneğe ulaşmak isteyenler
 
Adres : 61 Avenue de Belgique, 68110 Illzach
Email :  A.C.C.Gumushane@hotmail.com
 
ÖZEL HABER: HALİL YEGÜL / FRANSA