28 Nisan 2024

Corona ve Merak Edilenler....

Aklımı kemiren, cevap bulamadığım için panik olduğum, panik olduğum için de burada sizlerle paylasmak istediğim gariplikler

haber/Screenshot_20200319-005238~2.jpeg

Bütün kafamı kurcalayan soruları burada paylaşıp, hem aptal gibi görünmek istemiyorum, hem de gereksiz paniğe insanları sevketmek istemiyorum. ama bunu paylaşmadan da duramıyorum.

1- iyileşen insanlar kim? neredeler?

Corona virüsü ilk duyulduğundan beri, internet, başlarda sadece wuhan şehrinden, sonra bütün çin'den, şimdi ise dünya'nın her yerinden atılan karantina ve ölüm videolarıyla dolu. 

Ben henüz sahte bile olsa "ben enfetekteydim, ama kurtuldum", "korkmayın, başıma şöyle şöyle olaylar geldi, şunu hissettim, hastalığın bu kısmı zor" gibi bir paylaşım göremedim. ve bahsi geçen 60.000'in üzerinde iyileşen hasta var. 1 tanesi bile internette bir şey paylaşmadı mı? ben mi bulamıyorum?

(1 milyonda 1 ihtimal)

Dünya nüfusu kabaca 7,5 milyar. 

Resmi rakamlara göre 127.000 enfekte hasta var. enfekte hastaların nüfusa oranı %0,0016. peki sorum şu, milletvekilleri, sağlık bakan yardımcıları, sağlık bakanları, başkan yardımcıları, nba oyuncuları, futbolcular, tom hanks (!) hepsi lotoyu mu tutturmuş, n'oluyoruz.

Benim mantığım, bu kadar göz önünde insanlara da gördüğümüz sıklıkla bulaşıyor ise bu virüs, enfekte sayısı 127.000'den kat be kat fazla olmalı diyor. Şu 2 soru uykumu kaçırmaya yetiyor. düşünüp cevap üretmeye çalıştıkça umarım yanılıyorumdur diyorum.