29 Mart 2024

CHP'li Uçar; "Yandaşa Değil, Vatandaşa Hizmet Edin"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin son meclis toplantısında alınan kararla, Kürüm ve Çörekli mahallelerine Kalyon Enerji tarafından yapılacak olan Güneş Enerji Santraline (GES) , Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar sert tepki gösterdi. Başkan Uçar, “Yandaşa değil, millete hizmet edin’’ dedi.

haber/Photo_1674996979191.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin son meclis toplantısında alınan kararla; Kürüm ve Çörekli mahallelerine yapılacak olan Güneş Enerji santralinin yapımı kamuoyu tarafından 5’li çete olarak bilinen şirketlerden Kalyon Grubuna verilmesi büyük tepkiye yol açtı. CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, bu talana, peşkeşe dur denilmesi gerektiğini ifade etti.

KALYON GRUBUNA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Başkan Uçar sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da; ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son meclis toplantısında Kürüm ve Çörekli mahallelerinde 1 MİLYON 229 BİN 600 M2 mera alanını Meclis grubumuzun İTİRAZINA rağmen GES alanı olarak değiştirdi. Bu bölgenin 1/1000’lik imar planı ise Şahinbey Belediyesi tarafından Şubat ayı Meclis toplantısında karara bağlanacak.

Biz temiz enerjinin yanındayız ancak; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 1 MİLYON229 BİN M2 bu araziyi KALYON GRUBUNA peşkeş çekti’’ dedi.

YANDAŞA DEĞİL MİLLETİMİZE VERİN

Kalyon Enerji Yatırımları Anonim Şirketi’nin geçtiğimiz aylarda ABU DHABİ merkezli bir şirkete satıldığını hatırlatan Başkan Uçar, ‘’Kalyon Enerji Yatırımları A.Ş’nin yüzde 50’si geçtiğimiz aylarda ABU DHABİ Merkezli bir şirket satın almıştı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Denizli Bozkurt Belediyemizin GES projesinde olduğu gibi Milletimizin ortak mülkü olan alanlar yandaşlara değil asıl sahibi olan milletimize verilmelidir’’. 

BU RANTA ‘’EVET’’ DERSENİZ YARGIYA BAŞVURACAĞIZ

Son olarak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte AKP ve MHP’li meclis üyelerine çağrıda bulunarak bu ranta evet demeleri halinde yargıya başvuracaklarını belirten Başkan Uçar, ‘’Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoglu  ve AKP-MHP’li Meclis Üyelerine çağrımızdır; her fırsatta çiftçinin, besicinin yanında olduğunuzu iddia ediyorsunuz; Eğer milletimizin yanında olduğunuz iddianızda samimiyseniz bu alanın Kalyon Grubuna peşkeş çekilmesine müsaade etmeyin.  Şubat ayında belediye meclisine getirdiğiniz 1/1000 imar planı değişikliği reddedin. Milletimiz de samimiyetinizi görsün. Her defasında milletimize kaşıkla yandaşınıza kepçeyle dağıttığınız kamu kaynaklarından bir kez olsun aslan payını milletimiz alsın. Gaziantep’te Güneş Enerjisi Santrali yapılsın ama bunu 5’li çetenin Gaziantep şubesine değil milletimize verelim. Eğer siz de bu peşkeşe evet derseniz bu karara karşı derhal yargı yoluna başvuracağız.  Köylünün merasının beşli çeteye peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz’’ şeklinde konuştu.