25 Nisan 2024

CHP'Lİ KAPLAN, HÜKÜMETE SESLENDİ

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Meclis kürsüsünden Türkiye ve seçim bölgesi olan Gaziantep’in sorunlarını dile getirerek “Geliyor gelmekte olan; artık şirketler değil vatandaşlarımız korunacak, müjdeler yandaşa değil; vatandaşa verilecek, yandaşların faizleri değil; vatandaşlarımızın faizleri sıfırlanacak” dedi.

haber/Photo_1640165967845.jpg
CHP’li Kaplan, yaptığı kürsü konuşmasında Saray iktidarını eleştirerek “Tüm ülkede olduğu gibi 
seçim bölgem Gaziantep’te de ortalık yangın yeri. Mutfaklarda tencere kaynamıyor, vatandaşlarımız ucuz ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyor. Dolar, altın ve avro dakika başı oynuyor, bir düşüyor; bir yükseliyor. Her geçen gün alım gücü eriyor, vatandaş kredilerle, kredi kartlarıyla, borçlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hal böyleyken Saray İktidarı ekonomi şahlandı, her şey yolunda yalanlarını vatandaşlarımıza söylemekten vazgeçmiyor. Türk Lirası bir ayda %50'nin üzerinde değer kaybetti. Benzin 12 liraya dayandı, ekmek 2.5 liraya çıktı, 5 litrelik ay çiçek yağı 200 lira oldu, sütün kilosu 15 lirayı buldu, AK Parti hala vatandaşı uyutma derdinde! Kiralar aldı başını gitti. İşsizlik zirvede, ekonomik kriz tüm ülkenin belini büktü. Vatandaşlarımız bayat ekmek alacak duruma geldi” diye konuştu.
 
“GAZİANTEPLİ HEMŞEHRİLERİM ARTIK DAYANAMIYOR!”
 
Kaplan, Gaziantep’te iğneden ipliğe her şeyin zamlandığını da vurgulayarak, “Gaziantepli 
hemşehrilerimiz artık dayanamıyor. İsyan ediyor. Gaziantepli sanayicimiz artık dayanamıyor. İsyan ediyor. Gaziantepli emeklilerimiz, Gaziantep’te okuyan öğrencilerimiz, işsiz gençlerimiz, fabrikalarda çalışan işçilerimiz, Şehitkamil’de, Şahinbey’de ve diğer tüm ilçelerde kepenk kapatmamak için direnen esnafımız artık dayanamıyor. İsyan ediyor. Fıstığın kilosu 140 lira. Baklavanın kilosu 180 lira. Bir tas beyran içmek istesen 35 lira, nohut dürümü bile 12 lira.İlimize gelen turistler dışında, gastronomi kenti olan Gaziantep’te, yerli halk için beyran, baklava, fıstık yemek büyük bir lüks haline geldi; iğneden ipliğe de her şeye zam geldi” dedi.
 
“ARTIK TÜNELİN UCU GÖRÜNDÜ!”
“YALANLARINIZ, TALANLARINIZ, UÇAKLARINIZ, SARAYLARINIZ KARIN DOYURMUYOR!”
 
Millet İttifakı iktidarının geleceğinin altını çizen Milletvekili Kaplan’ın konuşmasının devamı şu 
şekilde: 
“Artık tünelin ucu göründü. 20 yıllık AKP iktidarı, bir soygun hikayesi yazdı ve artık vatandaşlarımız da bu kitabın sonuna geldi. Geçiş garantili köprüleriniz, otoyollarınız karın doyurmuyor! Yalanlarınız, talanlarınız karın doyurmuyor! Uçaklarınız, saraylarınız karın doyurmuyor! Artık geri dönüş yok.
 
Vatandaşlarımızı da ülkemizi de kurtarmanın tek bir yolu var, o da erken seçim. Artık Geliyor Gelmekte Olan! Millet İttifakımız iktidarında,şirketler değil, vatandaşlarımız korunacak. Müjdeleri yandaşa değil, vatandaşlara vereceğiz. Yandaşların faizleri değil, esnafımızın, emeklimizin, çiftçilerimizin faizleri sıfırlanacak. Hak, hukuk ve adalet şiarımızla, vatandaşlarımız hak ettikleri şekilde yönetilecek ve artık ülkemiz rahat bir nefes alacak” dedi.