20 Nisan 2024

Soyer, “Hiç Vazgeçmiyor”

Sosyolog Yazar Neslihan Karayılan, ‘Bitmeyen Yolculuk’ kitabını ilk 1999’da çıkarmıştı. Karayılan, Bitmeyen Yolculuk’un ikincisi ile şimdi yeniden okurlarının karşısına çıkıyor. Karayılan, kitabında “Yol bir yere gitmez, gidersek biz gideriz” diyor.

haber/Photo_1600072247901.jpg

Duvar kitapevinde gerçekleşen ‘Bitmeyen Yolculuk’ kitap tanıtım söyleyişine; İzmir Köy-koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı - Meclis Üyesi Nilay  Kökkılınç, Genç Eşitlik Platformu Kurucu Başkanı Tülin Eraslan Kesiktaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve Biz Kitap Koordinatörü Yunus Bekir Yurdakul katıldı.

“KADINLARIMIZI DESTEKLMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Neslihan Karayılan Bitmeyen Yolculuk kitabının ikincisin bu kadar uzun süre sonra çıkarmasını şu ifadelerle tanımladı “Bazen bir şey yapmak isteriz ama şartlar buna pek müsaade etmeyebilir. O şartların olgunlaşmasını beklersiniz. İyi ki bu kadar aradan sonra oldu. Bu anı, bu güzelliği yaşamam gerekiyormuş ne mutlu”

İzmir Köy-koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, Neslihan Karayılan’ı tanıdığı günden bu yana hiçbir şeyde, hiçbir koşulda vazgeçmediğini ve bu alanda kadınlarımızı desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı - Meclis Üyesi Nilay  Kökkılınç, ise  Kadın yazarları İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, aynı zamanda Karayılan’ın kitaplarının devamını beklediğini açıkladı.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karayılan’la tanışmalarının geç olduğunu ve iyi ki yollarının kesiştiğini ifade etti. Işık sözlerine şöyle devam etti “Çok kez şiire dokunduk. Bu yolculuğunu destekliyorum ve hiç bitememesini diliyorum”

Genç Eşitlik Platformu Kurucu Başkanı Tülin Eraslan Kesiktaş, Karayılan’ın inatla ısrarla vazgeçmeyişine, mücadelesine ortak ve mutlu olmanın içindeyim dedi. Kesiktaş, sözlerini şöyle tamamladı  “Kadınlarımızı her zaman her  anlamada desteklemeye devam edeceğiz. gücümüz yetiği kadar,  yanlarında yer alacağız. Yolu yolculuğu hiç bitmesin.