18 Nisan 2024

SORUN KENT ….

haber/FB_IMG_1564384426938.jpg

Adı Beykent fakat bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarından dolayı ben sorun kent demeyi uygun görüyorum .

Neden  sorun kent !!!

Gelişmiş ülkelerde yerleşim yerleri yapılmadan önce oranın alt yapısı sosyal imkânları hastanesi sağlık ocağı ulaşımı gibi sorunlar yapılır sonra binalar dikilir. Fakat bizim Bey Kentte tam tersi işliyor… Bu işi yapan toki nin mi?  Toki’ye yer gösteren belediyelerin mi? ihmal ligi mi? bilmiyorum ama dağ başına  kurulmuş Beykent 1-2-3-4-5 ve altıncısı yapımına başlanmasına ramak kalmasına rağmen çığ gibi büyüyen sorunlara el atmaya yaklaşmayan bir Büyükşehir bir  Şehitkamil belediyesi var ? 

Yapıldığı günden buyana dikiş tutmayan Beykent’e tek giriş noktası olan beykent köprüsü iki günde bir yıkılıp yapılmaya çalışıyor. Ulaşımda yaşanan   sıkıntı ise  bir türlü çözülemiyor insanlar işlerine evlerine yetersiz olan ulaşım taşıtlarında tabiri caizse üst üste gidiyor.

Kuzey şehre gidilmesi planlanan tramvay ın neden Beykent’e gitmediği ise  akıllarda soru işareti . 50 bini aşkın  kişini yaşadığı  sorun kentte sadece bir tane sağlık ocağı var !!!  İl sağlık müdürlüğünün  neden buraya bir sağlık ocağı veya poliklinik açmadığını hayret ve şaşırarak izlemekteyim.

Milenyum çağındayız hedefler 2023 fakat hala dairelerde ekmekler satılmakta marketten fırından alışveriş merkezi ve Pazar yerlerinin olmamasından dolayı evlerine adeta hapis olan kadınlar isyan bayrağını çekmek üzere.

Gençlerin emeklilerin vakit geçirecek yerlerinin olmaması ister istemez aile sorunlarını da gün yüzüne çıkarıyor. Sosyal tesislerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Ve Eğitim özellikle Beykent 5 te sadece çamlı tepe oklun olması oradaki insanların yoğunluğu nedeniyle ikili önem ders işlenmekte buda ne öğretmen açısından nede öğrenci açısından verimli sonuçlar vermektedir. Sabahın 6 sında okula gide minicik bedenlerden ne öğrenilmesi beklene bilinir ki  ve bir türlü anlam veremediğim çamlı tepenin bitişinde yapımı devam eden ama bir türlü bitmek bilmeyen okulun bu dönemde öğrenci almayacak olmasını öğrendiğimden beri  Beykent’i terk etme kararını düşünüyorum. 

Neden derseniz ne Büyükşehirin nede Şehitkâmil belediyesinin umurunda olmayan Beykent’i benim gibi birkaç arkadaşımız sorunları gündeme getirmemiz pekte işe yaramıyor anlaşılan  umarım ben yanılırımda  sayın belediye başkanları bizi utandırır Beykent’e kalkınma harekâtı başlatırlar ..