28 Mart 2024

Sıdıka Nur Yılmaz, Yazıyor ( Dünya, İnsan )

Dünyayı bir cümle ile özetleyecek olursak ilk doğan insan ile son ölen insan arasındaki mesafe, zaman ve kat edilen yoldur diyebiliriz. Dünya bir ev. Her türlü mahlukatın barındığı bir ev. Mahlukat içerisinde en şerefli, en kıymetli, en görkemli mahluk ise insan.

haber/Photo_1614161908056.jpg

Dünyanın var olma sebebi, dünyanın evrendeki yeri, evrendekilerin insan için var olduğu, insan dışındaki geri kalan mahlukatın bile insan için var olduğu bir mahluktur insan.

 

Ve insanlar... Her insan ayrı bir dünya, kendi çapında, kendi başına ayrı ayrı dünyalara sahip olan bir varlık. İki türlüsü var. Erkek ve Kadın.Yaratılan ilk türü erkek. Peki son yaratılan türü Kadın olabilir mi tahmininde bulunsak nasıl olur acaba? Ki tahmininde bulunduk gitti zaten. Bilemeyiz! Her insan başlı başına bir dünya dedik. O bir kişilik dünyanın içinde neler var neler. Gerçekten anlatmaya kalksak bitirene kadar yoruluruz bence. Ya da bitmeyecek kadar zenginlikler olabilir mi içimizde? Bakın bunu da bilemiyoruz. Bilmeye kalksak içimiz kaldırır mı bizi acaba.

 

Kendi zenginliğimizi kendimiz kaldıramayacak kadar ağır ise nedir bu insan türü acaba? Neden insan? Bulabilir miyiz bu soruların cevabını? Bulmaya kalkışan, bulmaya çalışan, bulmak isteyen, buldukları ile zaten mutluluğun bir ucunu yaşamaya başlamaz mı? Yok hiç umursamayan, geldiği gibi yürüyen, sap gelmiş saman gidenler olursa melankolik bir hayat tarzı ile karşı karşıya kalmaz mı?

 

Mutluluk, huzur, sevgi, saygı nedir bilmeden, hayatın tatlı tadını alamadan, sürekli acı tadını tadarak, içi yanarak, yüreği kavrularak yaşamaya mahkum olmaz mı? Ah ne zavallı insanlar güruhu onlar. Zenginliklerimizin içinde en önemlisi sevgi. Sevmek ve sevilmek. Her insan sevgiye muhtaçtır. Her insan sevgi ile donatılmıştır. İnsanı insan yapan, insanı insana karşı değerli kılan en yegane duygudur sevgi. İnsanı dünyada ayakta tutan biricik varlıktır, huzurun arkadaşıdır, saygının akrabasıdır. Dünyada sevgi ile ayakta durabilenlerden olabilmek ümidiyle, sevginin çoğalıp herkese bulaşması umuduyla, sevgi ile kalın, hoş kalın...