20 Nisan 2024

Örnek Olamıyorsak Örnek Alalım

haber/IMG_20190418_013724_10.jpg

Gaziantep belediye başkanları bana belediyecilikten bahsetmesin! Gelsinler belediyecilik nasıl olur? İnsana yatırım nasıl olur?  Sözde değil özde çalışmalar nasıl olur? Kadim ilimiz Kayseri’yi bir gezip görsünler… 

Neden böyle bir şey yazma gerekesimi duydunuz diye soracaksınız ‘Geçtiğimiz günlerde çok sevdiğim bir abimin isteği üzerine Kayseri’ye ziyarete gittim. Haliyle Kayseri’yi gezme imkânı buldum. Adım adım, sokak sokak caddeleri gezdim. Gezdiğim yerde incelemede bulundum. İncelemelerim ve araştırmalarım neticesinde şuna karar verdim.

Yaşana bilir şehirlerarasında Kayseri’nin ilk sıralarda yer alabileceğin sonucuna vardım. 

Sadece taş duvar yıkmak ve dikmekle, demokrasi meydanları oluşturmakla  belediyeciliğin olmayacağını, mesire Alanlarının ücretsiz oluşunu oto yolların ve kaldırımların  genişliğini, kaldırımlarda esnafın hiç bir ürünün olmayışını, kaldırımlara  araç  park etmenin mümkün olmadığını, Eski ve yamalı asfaltın olmadığını yollarda bubi tuzağı olmadığını yolların uçak pisti gibi temiz ve düzgün olduğunu  her köşe başında park alanı ve yeşil alanının  olduğunu  ve  bu park alanlarının sadece zenginlere  itap etmediğini  kırsal kesim denilen varoşlara dahi  aynı hizmetin gittiğini, cami tuvaletlerinin ücretsiz ve temiz olduğunu gece geç saatlerde ailen ile dışarı çıktığında oturup çay kahve içebileceğin güvenilir ve ucuz mekanların olduğunu, yerinde görmelerini, cani gönülden isterim. Belediyecilik hizmetinin vatandaşa hizmet anlayışı ile daha iyilerinin Gaziantep ‘imiz dede yapıla bilecek imkanlara sahip olduğumuzu bilmekteyiz. Yapılan hizmetin kötü olmadığını müzelere ve kültür yoluna verilen önemin doğru bir karar olduğunu biliyorum. Fakat yatırımların hepsi turistler için olmamalı öncelik Gaziantep halkının rahat geze bileceği yerler oluşturulmalı bir hafta sonu geldiğinde veya bir akşam serinliğinde dışarı çıktığında ailene hitap edebilecek bir çay bahçesi tarzında mekânların olması gerektiğini düşünüyorum. 

Üzülerek belirtmek isterim ki  Gazi Şehrimizdeki park alanları yüzüncü yıl  Atatürk  parkı dışında hepsi belli bir kesime hitap ediyor, Çok güzel mesire alanlarımız var fakat ücret karşılığında !!! 

Şimdi diyeceksiniz ki sosyal tesisler yapıyoruz, tamam ona bir şey dediğimiz yok, bence sosyal tesislerimizde yeterli ama yaşlılarımızın, gençlerimizin ve ailemizle zaman geçirebilecek mekânlarımız yeterli değil. 

Biz küçükken bir fuar merkezi vardı içerisinde lunaparkı ve eğlence merkezlerinin bulunduğu zengin fakir ayrımı yapmayan mekânlardı. Birde kavaklık vardı. 

 Şimdi fuar merkezi otel avm oldu kavaklığın yarısı gitti. İnsanların nefes alabilecekleri bir hafta sonu ailesi ile gide bilecek zaman geçirecek yerleri yok. Her kesme hitap ede bilecek aile çay bahçeleri tarzında yerlere ihtiyacımız var…