20 Nisan 2024

MAVİKENT ESNAFI SİFTAHSIZ KEPENK KAPATIYOR

haber/Photo_1562757569862.jpg

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve durgunluk vatandaşı derinden etkilerken, esnafı da perişan etti. Mavi Kent Sanayi sitesi esnafı da iş yapamamaktan şikayetçi.

Son yıllarda yaşan kriz nedeniyle iş yapamadıklarını, dükkân kirası zar zor ödediklerini, borçlarla ayakta durduklarını söyleyen Oto Lastikci Şıhlı Tomak, “ Küçük Sanayi sitesinde biz, oto lastikciler olarak  iş yok. Tamircide, elektrikçide, kaportacıda  ustası da iş yapamadan dükkânını kapatıyor. Ülke  olarak ağır bir ekonomik krizin içerisindeyiz. İnsanlarda para yok, piyasada para sirkülasyonu yok.  Her şey çok pahalı. Bu bize de olumsuz olarak yansıyor. Buraya gelip yatırım yaptık, ama maalesef esnaf kan ağlıyor, eskiden işlerimizin daha iyiydi” dedi.

ESNAF KİRASINI ÖDEYEMİYOR

Sanayi Sitesinde Oto Elektirikcisi, olan Ziya Karaduman,  20 yıldan buyana oto elektirikçisiyim,  bizde diğer esnaflar gibi aynı dertten muzdarip. “ İş yok, gelen de, gidende yok” diyen Karaduman, ülkede yaşanan ekonomik durgunluğun kendilerini son derece olumsuz etkilediğini kaydettiler.

OTO TAMİRCİLERİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Benzin ve akaryakıt zamlarından dolayı insanların artık araçlarını bile kullanamaz hale geldiklerini dile getiren sanayi esnaflarıdan İsmail Kalkan, “Eskiden yaz-kış sanayide hareketlilik olurdu; araç tamirinden parça teminine varıncaya kadar otomotiv sektörüne bağlı iş kollarında sürekli hareketlilik vardı. Ama son aylarda işler adeta bıçak gibi kesildi, çoğu gün bir tek kuruş dahi kazanamadan kepenklerimizi kapatıp evimize gidiyoruz. İşlerin bu hale gelmesinin sebebi geçtiğimiz yıl dövizle ilgili olarak yaşanan sorun oldu. Ondan sonra da piyasaların beli bir türlü doğrulmadı. İnsanlar araçlarına binmiyor, tamire gerek varsa da artık yaptırmıyor, parça değiştirmesi gerekse bile değiştiremiyor. Çünkü ekonomik olarak herkes olumsuz etkilenmiş durumda” diye konuştu.

- Haber Merkezi -