29 Mart 2024

KARNINDAN 2 LİTRE APSE BOŞALTILDI

7 ay önce Ankara'da prostat ameliyatı olan ve memleketi Pazarcık'a döndükten sonra evinden çıkmayan Mehmet Göretaş son bir aydır artan ve bir türlü geçmeyen karın ağrıları ile mücadele etti. Sonrasında yakınmalara ateş, yorgunluk, halsizlikte eklenen Mehmet Göretaş’ın şikayetleri ilk önceleri ameliyata bağlandı. Gün geçtikçe yakınmalar arttı ancak koronavirüs tehlikesi nedeniyle hastaneye gitmeyi istemedi. En sonunda yurt dışında yaşayan çocuklarının Israrı ile Medical Park Gaziantep Hastanesi’ne geldi. Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Çakır tarafından değerlendirilen hasta görüntülemeler sonrası Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Akif Şirikçi tarafından yapılan apse tedavisi ile sağlığına kavuştu.

haber/Photo_1618830720893.jpg

Girişimsel Radyoloji Uzmanı  Dr. Akif Şirikçi; konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Mehmet Bey bize başvurduğunda karın içerisinde değişik yerlerde apse şüphesi vardı. Apselerin çok sayıda ve karın arka duvarına yakın olması müdahaleyi riskli kılıyordu. Bu gibi olgularda bilgisayarlı tomografi (BT)  bize son derece yardımcı oluyor,  BT kılavuzluğunda  karın içi organlara zarar vermeden apselere  teker teker müdahale ettik ve bu sayede 2 litreden fazla iltihap boşaltıldı. Müdahalede geç kalınsaydı enfeksiyon karın  içerisine yayılabilirdi. Bu süreçte Mehmet Bey’e Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Çakır tarafından yoğun ilaç tedavisi uygulandı ve hastamız 1 hafta içerisinde çok şükür normal hayatına döndü.’’ dedi.

Prostat ameliyatından 8 ay sonra karnından 2 litre apse boşaltılan Mehmet Bey’e “Niye daha önce gelmediniz bu kadar geç kaldınız”? sorusunun yöneltilmesi üzerine ‘’Hastanede virüs bulaşmasından korktum” yanıtıyla karşılık verdi.