29 Mart 2024

Hatem'de Şeker Hastalığından Kurtuldu

haber/Photo_1554368198198.jpg

10 yıldır şeker hastası olan 39 yaşındaki Tekin Soyak , Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Yılmaz tarafından gerçekleştirilen şeker ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Gaziantep'te ikamet eden, şeker hastası Tekin Soyak, 10 yıldan beri şeker hastasıydı , 2 yıl içerinde de yüksek dozda insülin kullanarak hastalığını kontrol etmeye çalışıyordu. İnsülin kullanmasına rağmen şekeri 350 – 400’ lerde seyretmeye devam edince  Özel Hatem Hastanesi Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Yılmaz'a başvurdu. Hatem Obezite ve Diyabet Cerrahisi ekibinin kontrolü ve yapılan tetkiklerin ardından Tekin Soyak  için şeker ameliyatı yapılmasına karar verildi.

Tip 2 şeker hastalığının Türkiye’de ve dünyada çok önemli bir hastalık olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Emin Yılmaz “Şeker ameliyatı uygulayabileceğimiz kişiler, Tip 2 şeker hastası olsa bile hala pankreasında insülin hormonu üretebilecek yeterli miktarda hücre olması gereken hastalardır. Bu hastalar ameliyat olduğunda zaman başarı şansı yüzde seksenbeş , doksan oranlarında.  10 yıldır diyabet hastalığı ile mücadele eden hastamız yüksek dozda insülin kullandığı halde bir türlü şekeri düzenlenememiş şekilde polikliniğimize başvurdu. Obeziteve Diyabet  Cerrahisi ekibimizle muayene ve tetkikler sonucunda laparoskopik (kapalı şeker ameliyatı) olmasına engel bir durum olmadığını tespit ettik. Ameliyatlar laparoskopik yani kapalı şekilde yapılmaktadır ve beş ya da altı  tane küçük delikten yapılan ameliyatlardır. Hastamızın başarılı bir şekilde laparoskopik şeker (diyabet) ameliyatını gerçekleştirdik.  Obezite ve Diyabet Cerrahisi ekibimizden Dahiliye Uzmanı Dr.Halil Kalli tarafından da takip edilen hastamızın şekeri 130 seviyelerinde. Hastamız ameliyattan sonra beslenme düzeni için Obezite ve Diyabet Cerrahisi ekibimizden Diyetisyen Saadet Tayşi tarafından da takip ediliyor. ‘ifadelerini kullandı. 

İnsülinden  ve şeker hastalığı için kullandığı ilaçlarından kurtulduğundan ötürü çok mutlu olduğunu ifaden eden Tekin Soyak, “10 yıldır şeker hastasıydım. Elimden gelen bütün diyetleri yaptım. Her şeyi uyguladım. İnsülin ve ilaç kullanıyordum. Bunlar hiçbir şekilde fayda etmedi. Hayat standartlarımı yükseltmek istiyordum. Daha sonra birçok hastanın şeker ameliyatı ile hastalıktan kurtulduğunu öğrendim. Gaziantep Özel HATEM Hastanesi’nde bu ameliyatın başarılı bir şekilde uygulandığı bilgisine ulaştım ve Op.Dr. Emin Yılmaz Bey ile temasa geçtim . Bir çok araştırmada bulundum ve ameliyat olmaya karar verdim.  Ameliyatım çok başarılı geçti, bir sıkıntım olmadı ve sağlık durumum iyi. Şekerim normal seviyelere düştü ve artık insülin kullanmıyorum. Her şey yolunda.  Ameliyatımı başarılı bir şeklide gerçekleştiren Dr. Emin başta olmak üzere, güler yüzleriyle mesleğini icra eden hastane çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.