23 Nisan 2024

Hakan Esen, Yazıyor (ZAM)

Şairin dediği gibi bir zamda şu insanoğluna gelse belki bu kadar kendini yaratanı unutup paraya tapmazdı...

haber/Photo_1610610645466.jpg

İgne’den ipliğe açıktan ve gizliden yapılan zamlar gösteriyor ki durum iyi değil ve bu durumun faturası vatandaştan çıkartılıyor…

Ev kadınları başta olmak üzere vatandaş isyan bayrağını çekmiş durumda. Kaşıkla verdikleri maaş zamlarını çömçe ile geri aldılar. Açık mı açık her zamankin ’den daha büyük artık yamada tutmuyor.

Elektrik, su, kira, D.gaz , tüp , ve mutfak masrafını sebze meyve fiyatlarını anlatmaya gerek yok…Kiloların konuşulduğu Pazar yerlerinde gramlar hakim…Birde aracın varsa benzin ve üstüne okullar açılınca eğitim giderleri ’de yüklenince hesabın içinden gel ’de çık … Birde Beykent gibi kaderine tek edilmiş hiçbir yetkilinin umursamadığı dağ başında oturuyorsan bir iki tane marketin vicdanına kaldıysan vayy haline. Araçlarda kemer takmayana ceza kesilirken toplu taşımada tabiri caiz ise et et üstüne taşınıyorsan bir tarafa tramvay yapılırken sen unutulan semtteysen ekmeğine yağ çalındı demek…

İnsan keşke mebus olabilsem diye içinden geçirmiyor değil. Neden mi?

Gazi şehirde bir nohut dürümü 5 TL’den başlarken mecliste 3 çeşit yemek onlara yarı fiyatından aşağıya… Sadece bu değil tabi ki ! Her şeyleri devlet tarafından yani senin benim verdiğim vergi tarafından karşılanırken aldığı maaşların yetmediğini bunun yanında süper emeklilik gibi önemli bir emeklilik sürecine layık oldukları fakat vatandaşın mezarda emekli olması için 65 yaşını doldurması gerektiğini söylemeden çekinmeyenlere bu yapılan zamlar normal gelmekte.

Hayatını borç içinde geçiren aldığı maaş yetmediği için uçan kuşa borcu olan vatandaşın zamlardan nasıl etkilendiğini görmezlikten gelen yetkililere kısa bir not komşun aç iken sen toksan bizden değilsin. Aynı yolda yürüyoruz sözü sadece şarkıda kalmamalı birlikte yürümeliyiz.