24 Nisan 2024

Hakan Esen Yazıyor (YUMURTANIN SUÇUYOK SUÇ TAVUKTA !!!)

Yumurtanın kolisi 25 TL olmuş!! Fakir fukaranın sofrasını terk ediyor yavaş yavaş… Özellikle çocukların gelişim çağında yumurtanın tüketilmesini önemle anlatırlardı büyüklerimiz belki ’de hemen hemen her evde tavuk beslenirdi biz küçükken.

haber/Screenshot_2020-11-12-12-29-06-120_com.facebook.orca~2.jpg

Şimdi ihtiyaçtan çok lükse girdi yumurta biz bu gün yumurtanın kilosunu 25 TL den aldık diyerek gövde gösterisine dönüştü durum .. Yanlış anlamayın hükümetin bu konuda hiç suçu yok ne artan yem fiyatlarıyla ilgili durum ne doların iniş çıkışıyla ilgili nede ithal edilen ürünlerle ilgili.

Tüm suç tavuklarda işlerini layıkıyla yerime getirmiyorlar!!! Sanırım korona virüsten   onlarda etkilendi ve kendilerine tatil verdiler. Otomatik olarak  'da durum fiyatlara yansıdı haliyle .. Tavuklarda yetkililer gibi fakir fukaranın sofrasını düşünmüyorlar !!! 

Tabi ’ki konu yumurtadan açılınca Pazar fiyatlarına da değinmeden olmuyor. Pazarcılarda işi öğrenmiş marketlerin aldıkları ürünleri 100 de yüzün üzerinde müşteriye el dokundurmadan satması pazarcıları iştahlandırmış olmalı ’ki pazarda da fiyatlar el yakmaya başladı. Sadece el yakmıyor adeta cep yakıyor.

İnne’den, ipliğe her şeyde zam rüzgârları geçerken sadece gariban Asgari ücretliye zam yapılırken yetkililer aslan kesiliyor ekonomi düzeliyor tefe tüfe iyi hale geliyor hatta en çok asgari ücret alan ülkeler arasında gösteriliyor ...

Geçmiş dönemde olduğu gibi biri çıkıyor Türkiye’de asgari ücret çok diyor kimi ’de en çok zam asgari ücretliye yapıldı diyor. Bir tane yiğit mebusta çıkıp kaşıkla verilen çömçe ile geri alınıyor diyemiyor. Çünkü mebus maaşları ve mebus emekliliği tatlı geliyor. Dedim ya mebusun düşünmediği gariban halkı marketçi mi? düşünecek pazarcı mı? Düşünecek yoksa tavuklar mı? Düşünecek varın siz yorumlayın.

Kadınlar ise isyan bayrağını çekmiş durumda mutfak masrafları iki katına varmış. Ama eşinin mutfak masrafı için ayırdığı para aynı değil düşüş yaşanmış ister istemez aile içinde de tatsızlıklar su yüzüne çıkmaya başladı. Ama olsun aldırma her şey çok güzel güllük gülistanlık. Ben TV de haber, tartışma programları izlerken bu gibi haberlere rastlamıyorum anlıyorum ki herkes halinden memnun kalın sağlıcakla…