18 Nisan 2024

Gaziantep’te Deneyap Teknoloji Atölyesi  Kuruluyor

haber/Photo_1577453716500.jpg

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğinde yürütülen “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı” çerçevesinde 2019 yılı içerisinde 12 şehirde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerine ilaveten 2020 yılında kurulacak ve geleceğin mühendislerinin, teknoloji girişimcilerinin ve bilim adamlarının yetiştirileceği 18 Deneyap Teknoloji Atölyesinden birisi Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gazikent Gençlik Merkezinde kuruluyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Nedir?

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde; 4. ve 5. sınıflar (ilköğretim), 8. ve 9.sınıflar (ortaöğretim) öğrencilerine Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Yazılım Teknolojileri ve gibi alanlarda eğitimler verilmektedir. Öğrenciler, derinlemesine eğitim alacak ve ilgili eğitimler sonrasında takım arkadaşları ile birlikte kendi projelerini üreteceklerdir.

Başvuru ve Sınav Tarihleri

Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim almak isteyen öğrenciler için başvurular 6 Ocak 2020 tarihinde sona erecek ve 9 Şubat 2020 tarihinde yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavı geçen öğrenciler, Mart ayında gerçekleştirilecek uygulamalı sınava alınacak. Her iki aşamadan da başarılı olan 80 öğrencinin 2020 Nisan ayında eğitime başlaması ve 3 yıl süre ile eğitim alması planlanıyor.

Başvurular, https://deneyapturkiye.ataaof.edu.tr/   adresinden yapılabilecektir.