28 Mart 2024

"Gaziantep Pandemi Sonrası Turizm İle Ayağa Kalkacak"

Türkiye genelinde bir çok projelere imza atan başarılı turizm duayeni Sait Keser turizm haftası nedeniyle açıklama yaptı.

haber/Photo_1618762540817.jpg

Başrılı turizmci Keser, yaptığı açıklamada  “Covid 19 malumunuz turizm sektöründe konaklama, yeme- içme işletmelerini resmen entube hale getirdi .Bir yandan hastalık la mücadele  ederken  işletmeler de hijyenin  ne kadar önemli  olduğunu  bizlere  göstermiş oldu .Gaziantep  yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bölge  GAP kültür turlarının vazgeçilmezidir.

Son dönemde  yapılan  gastronomi  çalışmaları  ilgiyi dahada yoğun hale getirmiştir. Bu dönemde  izole  olmuş  tesislerin ve özelikle butik otellere  talep hızla artmaktadır. Gaziantep özelikle bey mahallesi başta olmak üzere bir çok  bölgede irili ufaklı 6 ile 20 odası arası taş  konaklardan oluşan  otellere sahiptir. Turizm  her haliyle buralarda var olmaya  devam edecektir normalleşme süresinin başlaması halinde  aşırı bir talep bekliyoruz. Gaziantep i hem ekonomik hem Soysal anlamda  kendine getirecek tek şey kültür turizmi olacaktır “ 

Keser ayrıca  bölgeye  turist getiren  acentalarin  özelikle bu dönemde  konaklama tesisleri  tarafından desteklediğini, yerel  yönetimler ise gastronomi de verdiği  desteği  aynı şekilde  işletmelerin hijyen  eğitimlerini de sağlayarak  gelecek  olan misafirlere güvenli turizm  in sürdürülebilir olduğunu anlatmalidir Böylelikle  bacasiz  fabrika  olarak  tanımlanan turizmin  bölge  ekonomisine katkısı hiç  bitmeyecektir. Bu vesileyle  tüm turizm sektöründe ki meslektaşlarımızın bu güzel  hatlarını kutlar  saygılar sunarım. dedi.

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP