28 Mart 2024

GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ NEJAT KOÇER’DEN MODEL FABRİKA’YA ZİYARET

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni (Model Fabrika) ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

haber/Photo_1610641414835.jpg

Model Fabrika’nın, Gaziantep Sanayi Odası’nın örnek projelerinden biri olduğunu kaydeden Nejat Koçer, merkezin sanayide değişim ve dönüşüme öncülük edeceğini belirtti.

“Böyle bir merkezi hayata geçiren Gaziantep Sanayi Odamızı kutluyorum” diyen Koçer, şunları dile getirdi: “Model Fabrika, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın çok değer verdiği projelerinden bir tanesi. Bir araya geldiğimizde de Gaziantep Model Fabrikamızı konuşarak, gelişmeleri değerlendirme imkanımız oluyor. Bir yandan sanayide değişim ve dönüşümü sağlamak, diğer yandan yüksek katma değerli ve verimli bir sanayi üretimini hedeflemek istiyorsak bu gibi merkezleri desteklemek zorundayız. Bu uzun yıllardır Gaziantep’in savunduğu, Ar-Ge, inovasyon, markalaşma süreçlerinin önemli bir sonucudur. Burada artık daha etkin, daha yalın ve verimli üretimlerin yapılabilmesi için önemli bir merkez kurulmuş oldu. Bu merkezi Gaziantep sanayisi için çok önemli ve değerli buluyorum.”

Gaziantep’in girişimciliği ve zor dönemlerde bile gösterdiği başarı ile örnek olduğuna vurgu yapan Koçer, sözlerini şöyle tamamladı: “Girişimcimizle, ortaya koyduğumuz başarı hikayelerimizle, inovasyon projelerimizle, markalaşma projelerimizle, gelişen ve değişen Ar-Ge yeteneklerimizle Gaziantep olarak yükselen bir şehiriz. Bu doğrultuda Model Fabrika, Gaziantep sanayisine çok önemli bir değer katacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Onun destekleri bizim için çok anlamlı ve değerli. Biz de bu değişim ve dönüşümün yanında olacağız ve Gaziantep Sanayi Odamıza, sanayicilerimize destek olmaya devam edeceğiz.”     

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Sayın milletvekilimizle daha önce aynı ekiple, aynı düşüncelerle yola çıktık ve vizyonları ile bize hep destek oldular. Bugün de yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Burası artık teknolojik dönüşümde bölgenin merkez üssü olacak. Kalkınmanın temelinde teknoloji ve yüksek katma değer var. Bunu da ancak böylesi ekosistemeler içerisinde başarabiliriz. Burası gerçek bir üretim ortamında katılımcılara bir fabrikanın daha verimli olması için gereken her şeyi yaparak öğrenme imkanı sağlıyor. Yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, enerji verimliliği gibi konularda çalışanların bilgi ve becerilerinin artmasını sağlıyoruz. Üretim gücümüzü, insanımızı geleceğe hazırlamak ve sanayicilerimizle bu dönüşümü sağlamak zorundayız. Sanayicilerimizden de üretimlerini teknolojiye, verimliliğe uygun hale getirmeleri için sunduğumuz hizmetlerden faydalanmaya davet diyoruz. Dijitalleşme ile büyük bir değişimin içerisindeyiz ve bu değişimi birlikte başaracağız. Rekabet gücümüzü de ancak bu şekilde artırabilir, geleceğin dünyasında var olabiliriz” diye konuştu.