20 Nisan 2024

Eyüp Özkeçeci'den Gazilik Unvanı Mesajı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Gaziantep’e Gazilik unvanı verilişinin 100. yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

haber/Photo_1612705945063.jpg

İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci mesajında; ‘’ Dünyada ilk defa bir şehir adının önüne altın harflerle 'Gazi' yazılışının 100. yıl dönümünün onur ve mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi. 

Sözlerine; Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i değil tüm Türkiye'yi kurtardılar." Şeklinde ifade ettiği bu aziz milletin kahraman evlatları bıkmadan usanmadan bu memleketi var güçleriyle savunmuşlardır. Gerek açlık, gerek imkansızlıklara karşı omuz omuza mücadele eden bu aziz vatanın evlatları 1 Nisan 1920’den 7 Şubat 1921’e kadar Fransız Kuvvetlerine karşı Antep savunması uğruna canlarını hiçe sayarak göğüslerini mermilere siper etmiş ve ‘’Gazilik’’ unvanını şehrimize kazandırmışlardır’’. Seklinde devam etti. 

ÖZKEÇECİ;

‘’Antep savunmasında canlarını ortaya koyan Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve 6 bin 317 isimsiz kahramanları minnet ve rahmetle anıyor, bir daha o günleri yaşatmamasını Allah’tan niyaz ediyorum.’’ Dedi.