19 Mart 2024

"En Önemli Sermayemiz Beşeri Sermayemizdir”

haber/Photo_1554996701732.jpg

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve 10 paydaş Üniversitenin katılımı ile Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde 7.'si düzenlenen 'İpekyolu Kariyer Fuarı' açılış töreni gerçekleştirildi. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin en önemli sermayesinin beşeri sermaye olduğunu kaydetti.

250’nin üzerinde firmanın katılımı ile gerçekleştirilen fuarda salondakilere hitap eden Vali Gül, fuarın, üniversite öğrencilerine, birinci, ikinci sınıfta iken iki üç yıl sonrasının muhasebesini yapmalarını ve yol haritalarını belirleme şansını yakalayacaklarını aktardı. 

Üniversitelerde yetişen öğrencilerin bir kısmının dördüncü sınıfta kamuya yerleşmek için bir çaba içerisine girdiğini dile getirin Vali Gül, “Üniversiteler kamuya personel yetiştiren kuruluşlar değil tam aksine özel sektörün ve kendisinin de yararlandığı bir eğitim yuvasıdır. Biz kamuya eleman yetiştiren bir anlayıştan kurtulamadığımız müddetçe hem üniversiteler görevini yapmamış olur hem de bu beklentiyle üniversitelere gelen öğrenciler mutsuz olur. Burada kamunun katılması da çok önemli. Biz istiyoruz ki en iyi doktor kamuyu tercih etsin, en iyi öğretmen, en iyi mühendis kamuyu tercih etsin” dedi.

Gaziantep ve Türkiye’nin her geçen gün geliştiğini ifade eden Vali Gül,  “Biz gelişirken petrol bulmadık, herhangi bir ülkenin doğal gaz kaynaklarını sömürmedik, herhangi bir yere ekstradan para da vermedik. Bizim en önemli sermayemiz beşeri sermayemizdir.  Beşeri sermayemizi kaliteli kılan da üniversitelerimiz, liselerimiz, eğitim yuvalarımızdır” diye konuştu.

Gaziantep’teki gelişmeyi rakamlarla aktaran Vali Gül, on beş yıl önce ilk 500’de olan firma sayısının dokuz iken şu an bu sayının yirmi dörde yine ikinci 500’de yedi olan firma sayısının otuz üçe çıktığını dile getirerek sayının yaklaşık dört kat arttığını belirtti. 

          Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür en büyük güçlerinin genç nüfusları olduğunu belirterek, gençleri doğru yönlendirmek gerektiğini vurguladı.

          Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay ise, "Devlet olarak bize düşen herkese eşit mesafede olmak, herkese şeffaf davranabilmek ve herkese fırsat eşitliği sağlayabilmektir. Şu anda buradaki stantlarımızda 70 civarında kamu kurumu var. Hepsinin yöneticileri burada ve onlarla oturup konuşacaksınız sorularınıza cevap arayacaksınız. Kariyer kolay belirlenebilen bir konu değildir. Onun için buradaki stantları gezmeyi ihmal etmeyin. Biz 206 üniversite ve 7,5 milyon üniversite öğrencisi olan bir ülke olarak. Artık yetenek üretimi yapmak zorundayız. Reel sektör kamu gibi kurumlarımız bunu yapmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuara katkı sunanlara plaket verilerek fuardaki stantlar gezildi.