25 Nisan 2024

Düğünlerde Bu Kurallara Uymayan Yandı

Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, düğün yapacak vatandaşlara kurallar hakkında bilgiler verdi. Koronavirüs nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerilerinden bahseden Onurlu, kurallara uymayanları cezaların beklediğini söyledi.

haber/Photo_1593279834500.jpg

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir düğünlerin askıya alındığı ülkemizde kontrollü normalleşme ile birlikte düğün yapacak çiftlere de izin verilmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, düğünlerin mümkün oldukça açık havada yapılmasını, fazla kalabalık olmamasını ve yine erken saatte bitirilmesi gerektiğini söyledi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Onurlu, şu sözlere yer verdi;                                    

"Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme,sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Genel Esaslar

1. Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacaktır. Bunlara ilaveten açık alanda köy yerlerinde yapılan düğünlerde müzisyen ve sanatçı arkadaşlarımızın sosyal mesafeyi koruma ve maskesiz gelen misafirleri uyarı anonsu yaparak görevini icra etmeleri gerekmektedir. Program esnasında uyarıları dikkate almayan kişi ve kişilere kabahatler kanununca cezai işlem uygulanacaktır.

SALON İŞLETMECİLERİ BU KURALLARA DİKKAT!

Düğünlerin yapılacağı mekânların işletmecileri /sorumluları tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak, düğün mekânının misafir kapasitesi mesafe planına göre belirlenecek, bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecek ve kapasite bilgisi düğün mekânının girişinde görülebilir bir yere asılacaktır. Hazırlanan plan çerçevesinde mekânın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktada mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemeleri yapılacaktır."

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP