18 Nisan 2024

CHP’DEN ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNA ONAY - PETROL İSTASYONUNA RED

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Sanayi Sitesi çevresinde yapılan imar plan değişiklikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

haber/Photo_1622453842768.jpg

Uçar açıklamasında; halkın, esnafın yararına olan uygulamaların yanında olduklarını ancak vatandaşın ihtiyaçlarının belediye tarafından fırsata çevrilmesini, istismar edilmesini tasvip etmediklerini belirtti. Uçar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi ;

“Şahinbey ilçe sınırları içerisinde yer alan, Karataş toplu konut alanı olarak bilinen ve büyük çapta yerleşimi tamamlanmış bölgede Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan imar tadilatıyla belediye hizmet alanı ve yeşil alan olan bir kısımda imar tadilatı gerçekleştirilmiş; tadilat sonucunda araç muayene istasyonu ve akaryakıt istasyonu yapılması planlanmıştır.

Bölge İçin Yapılması Planlanan Araç Muayene İstasyonunun Halkımızın ve Şahinbey Sanayi Sitesi Esnafı İçin Yararlı Olacağını Düşünüyoruz. Araç Muayene İstasyonu Yapılmasını Destekliyoruz.

Bu imar işlemini, CHP İl Başkanlığı olarak KISMEN uygun görmekteyiz. Bölge için araç muayene istasyonunu yapılmasının halkımız ve bölgede bulunan Şahinbey Sanayi Sitesi esnafı için yararlı olacağına ve bu hizmetin gerekli olduğuna inanıyoruz. Ancak, esas olarak bu amaçla yapılan ve Belediye Meclisine sunulan imar plan tadilatı, ilgili mevzuata aykırı olarak ve amacı dışında genişletilmiş, planlama alanına AKARYAKIT İSTASYONU da yerleştirilmiştir.

İmar tadilatlarının hangi koşullarda, ne şekilde yapılabileceği mevzuatta ayrıntılarıyla tanımlanmıştır. Söz konusu tadilatta bu şartlara uyulmamış, halka ait bir park alanı akaryakıt istasyonuna dönüştürülmüştür.

Tamamen RANT elde etmeye yönelik bu istismarcı ve çıkarcı anlayışa karşı çıkıyoruz. Her imar tadilatını rant amacıyla yapmayı alışkanlık haline getiren Şahinbey Belediyesinin bu anlayışını kınıyor ve bu anlayıştan vazgeçmesini UMUYORUZ. 

Akaryakıt İstasyonunun Plana Dahil Edilmesinin Sanayi Sitesi Esnafına Herhangi Bir Faydası Bulunmadığı Gibi , Bölgede İkamet Eden Halkımıza ve Kentimize Zararı Bulunmaktadır. Ayrıca Sanayi Sitesi Çevresinde Daha Önceden Planlanmış Bir Akaryakıt İstasyonu Mevcuttur.

Planlama alanında akaryakıt istasyonu yapılmasının küçük sanayi esnafına bir faydası olmadığı gibi, bölgede yaşayan halka ve Gaziantep’e zararı bulunmaktadır. CHP olarak kent ve halk yararına olacak her girişimin daima yanındayız ve bunun kamuoyunca tekraren bilinmesini istiyoruz. Araç muayene istasyonuna ihtiyaç duyulduğundan, esnafa ekonomik katkı ve çalışmalarına işlerlik kazandıracağından söz konusu plan tadilatının bu kısmını CHP olarak destekliyoruz. 

Ancak bu ihtiyacı fırsat olarak gören ve istismar ederek PETROL İstasyonunu da keyfi olarak plan tadilatı içerisine yerleştiren RANTİYECİ Belediyecilik anlayışını TASVİP ETMİYORUZ.

Halkımızın ve Esnafımızın İhtiyaçlarına Cevap Verecek, Sorunlarını Çözecek Uygulamaların Destekçisiyiz. 

Her zaman halkımızın ihtiyaçlarına ve ESNAFIMIZIN yararına cevap verecek uygulamaların destekçisi olduğumuzu ve olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyor, belediye yönetimini bu konuda yapıcı, duyarlı ve işbirliğine açık olmaya davet ediyoruz.”