29 Mart 2024

ÇELEBİ DERGİSİ OKUYUCUSU İLE BULUŞTU

“Kim bilir belki bir gün bu tekkeye uğrarsın?” başlığı ile tarih, kültür ve düşünce alanlarında yayın yapacak Çelebi Dergisi’nin ilk sayısı satışa sunuldu. Yılda üç defa yayınlanacağı açıklanan derginin ilk konusu ise “ zmin ve Mücadelenin Nişânesi: Necdet Sevinç” başlığı ile Necdet Sevinç’e ayrıldı.

haber/Photo_1591867051019.jpg

Her sayısının bir dosya konusu olacağını açıklayan dergi, “Kurt Başlı Altın Kalem” olarak anılan Necdet Sevinç’i bir vefa göstergesi olarak ilk sayısında andı. İlk sayısı 120 sayfa olan derginin ağustos ayındaki konu başlığı “Türk Bayrağı”, aralık sayısında ise “Türk İstiklal Savaşı ve Antep Savunması” olarak belirlendi. 

Derginin imtiyaz sahipliği görevini Oğuzhan Saygılı, genel yayın yönetmenliği görevini Ahmet Şahin ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini ise Ali Gezginci üstlenirken derginin tek sayı bedeli 20 Türk Lirası, bir yıllık aboneliğin ise 60 Türk Lirası olarak belirlendi.

Dergiden yapılan açıklama ile Çelebi kelimesinin anlamı ve derginin yayın çizgisi şu şekilde açıklandı:

“Çelebi kelimesi, bilgiyi arayan ve bilginin peşinde koşan kimseleri anlatmak için kullanılır. Türk fikir ve kültür hayatının daima gelişmesi ve yükselmesi de Çelebi’ler sayesinde olacaktır. Bu meyanda, siz değerli okuyucularımızı, Çelebi’ce bir duruş sergilemeye çağırıyoruz. Çelebi, miskin değil; dinamik bir yapıya sahiptir. Osmanlı Devleti’nin yetiştirmiş olduğu en önemli kültür adamları, bu sebepten, Çelebi’dir.

Çelebi Dergisi’nin üslubu ve tavrı Binbaşı Dündar Taşer’in şu satılarında bulmak mümkündür:

‘Türk milliyetçiliği, Türk milletini millet yapan unsurları, asıl benliğine kavuşturmak, ona sonradan eklenmiş, onda olmayan, onun öz benliğine aykırı olan yamalardan kurtarmaktır. Türk’ün cemiyet kumaşındaki yırtıklarını, kendi ipliği ile örmektir. Duyguda, düşüncede ve harekette millî olmaktır.’

İcmâlen Çelebi, Türk milletini millet yapan unsurların yılmaz müdafaacısıdır.”

Dergiyi edinmek isteyenlerin +90 530 371 86 99 numaralı telefon ve celebidergi@gmail.com elektronik posta adresinden iletişime geçerek ulaşabileceği açıklandı.