24 Nisan 2024

Büyükekşi ve Fadıloğlu Spor Ruhu'na Konuştu

haber/Photo_1570022617834_1.jpg

Kanal 5 ekranlarında yayınlanan Spor Ruhu Programı’na canlı telefon bağlantısı ile konuk olan Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kent sporunun gelişimine dair önemeli açıklamalarda bulundular. 

SPORSEVERLER EKRANA KİLİTLENDİ

Ökkeş Koyuncu’nun moderatörlüğünü yaptığı Gazeteci&Yazar Aydın Akyürek ve teknik Direktör Ali Güneş’in yorumcu olarak katıldığı Spor Ruhu Program’da kentin spordaki önemli gelişmeleri masaya yatırıldı.  Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun telefon bağlantısı ile katılarak önemli açıklamalar yaptığı program sporseverleri ekrana kilitledi. 

BÜYÜKEKŞİ: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde dernek yönetimini de devralarak resmen Gaziantep Futbol Kulübü’nün başkanı olan Mehmet Büyükekşi, Spor Ruhu Programı’nda izleyenlere önemli mesajlar verdi. Kentle her anlamda bütünleşerek sporda ortak akılı oluşturacaklarını belirten Büyükekşi, ‘’Güçlü bir yönetim kurulu oluşturduk. İlk hedefimiz Kalyon Arena’da taraftar sayımızı 20 bine çıkartmak. Kulübümüz şirketleşti. Basketbol ayrı bir şirket olarak Gaziantep Futbol Kulübü bünyesinde faaliyet gösterecek. Alt yapıyı sadece kısır bir döngü de değil, tüm amatör spor takımlarımızla koordineli yürüteceğiz. Birlikte başaracağımızı söyledik. Bu nedenle herkesin desteğini ihtiyacımız var. Gaziantep başarının, azimli çalışmanın ve birlikte hareket etme anlayışının başkentidir. Sanayideki sinerjimizi sporda da aktararak bu alanda da lokomotif olmak en önemli hedefimizdir.  İnşallah hem sportif hem de kurumsal açıdan rol model bir kulüp olacağız. Diğer yandan kulübü halka arz etmenin çalışmasını yapıyoruz. Bu anlamda öncelikle üye çalışmalarımıza hzı vereceğiz. Gaziantep Futbol Kulübü’nü Türkiye’nin neresinde olursa olsun tüm hemşerilerimizin sahiplenmesini sağlayacağız. ’’ dedi. 

FADILIOĞLU: SPOR EN ÖNEMLİ BİRLEŞTİCİ UNSURDUR,

Programda Şehitkamil Belediyesi’nin çalışmalarına değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ‘’Yerel yönetimler yasal olarak  profesyonel yarışmacı kulüp faaliyeti yürütemiyor. Bu nedenle amatör spor alanda profesyonel bir anlayışla yola çıktık. Bugün çeşitli branşlarda 26 bin lisanslı sporcumuz var. Mahalle olan 10 köyümüze futbol sahaları yapıyoruz. Yaz okullarımızda her yıl 350-400 öğrenci eğitim görüyor. Geldiğimiz süreçte farklı branşlarda 31 milli sporcumuz var. Diğer ilimizdeki ilgili kurumlarla koordineli olarak küçük yaş gruplarında branşlaşma çalışmaları yaptık. Amatör takımlarımızın kullanımına açık 4 futbol sahamız bulunuyor. Yerel yönetim olarak ilimzin spor endüstrisinde hak ettiği payı alması için temel taşları oluşturmaya çalışıyoruz. İlimizi tekrar süper lige çıkartan Adil Konukoğlu’na teşekkür ediyorum. Görevi devralan Mehmet Büyükekşi’ye de başarılar diliyorum. Süper lige çıkmamız hepimizi heyecanlandırdı ve motivasyonumuz yükseldi. Spor bakanımızın desteği ile yapılacak 23 tesis ile birlikte  Gaziantep sporda da cazibe merkezi olacaktır’’ dedi. 

Program yorumcuları Aydın Akyürek ve Ali Güneş ise her iki başkanın verdiği mesajların kent sporu için sevindirici olduğunu belirterek, bahsedilen hedeflere  her zaman destek vermeye hazır olduklarını dile getirdiler.