29 Mart 2024

Baklavanın Üstadı 'Ayıntap'

Gastronomi şehri Gaziantep’te fıstıklı olarak ustaların yoğun mesaisiyle hazırlanan tescilli “Antep baklavası” Ramazan ayında iftar sofralarını tatlandırıyor.

haber/Photo_1620806366344.jpg

Asırlardır Ramazan ayında ikramların gözdeleri arasında yer alan ve iftar sofralarının değişmez lezzeti olan “Antep baklavası” bu Ramazan ayında da ikramların başında yer alıyor.

Gastronomi alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan ve baklavanın da başkenti olarak bilinen Gaziantep'te baklava bin bir emek ve zahmetle hazırlanıyor.

Gaziantep‘in ismiyle bütünleşen baklava, son derece dikkat ve ustalık isteyen ender tatların başında gelirken Antep fıstığı, tereyağı, kaymak ve sert buğdaydan oluşan baklavanın her aşaması ayrı bir maharet ve emek istiyor.

Avrupa Birliği tarafından tescil edilen "Antep baklavası"nın üretildiği gastronomi şehri Gaziantep'teki baklava ustaları tarafından üretilen baklava, ustaların maharetli ellerinde zorlu ve bir o kadar da meşakkatli bir sürecin ardından hazırlanarak tezgahlarda müşterilere sunuluyor.

Kentte iftar sofralarını tatlandıran baklava için Ramazan ayında talep artışı nedeniyle üreticiler yoğun bir mesai harcarken Covid-19 salgını nedeniyle baklavanın üretim aşamasında ise hijyen başta olmak üzere her türlü tedbiri alan baklava üreticileri, tedbirlere dikkat ederek özenle çalışıyor.

Ramazan ayı dolayısıyla gelen siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcayan baklava üreticileri, iftar yemeklerinin ardından tercih edilen baklava için özenle çalışıyor.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde ve günlerinde dışarı çıkamayan vatandaşlara siparişleri paket servisi olarak götüren baklava üreticileri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen siparişleri ise kargo yoluyla gönderiyor.