18 Nisan 2024

AVRUPA'NIN ŞAMPİYONU ŞAHİNBEY

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi (EAFF)’a ev sahipliği yapan Şahinbey Belediyesi Ampute futbol takımı final maçında Legıa Warsaw takımını 3-1 mağlup ederek Gaziantep’te yeni bir ilke imza atıp Şampiyonlar Ligi Kupasını müzesine kazandırdı. Final Maçının bitiş düdüğü ile birlikte saha içerisinde davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kupa coşkusunu futbolcular ve teknik ekip doyasıya yaşadılar.

haber/Photo_1621844898421.jpg

Geçtiğimiz sezon Ampute Süper Ligi’ni Lig Şampiyonu olarak tamamlayan Şahinbey Ampute Futbol Takımı, şehre sadece şampiyonluğu kazandırmakla kalmadı EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını Gaziantep’e getirerek ayrı bir ilke daha imza atıp ülkemizin gururu oldu. Şahinbey Ampute Futbol Takımı ilkler halkasına bir yenisini daha ekleyerek Şampiyonlar Ligi Kupasını müzesine getirdi. Şampiyon takım yönetim ve teknik heyet ile birlikte kupayı kaldırarak, Türk bayrağı açıp, hatıra pozu verdiler. Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateusz Widlak, Şahinbey Ampute Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cuma Güzel’e ünlü golcü Robert Lewandowski’nin imzalı formasını hediye ederken; Başkan Cuma Güzel, EAFF Başkanı Mateusz Widlak’a 27 numaralı forma hediye etti. Turnuvada Şahinbey Ampute Futbol Takımı oyuncuları Rahmi Özcan ve Fatih Şentürk 7’şer gol atarak gol kralı oldular ve altın ayakkabı ile ödüllendirildiler.

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU

Şampiyonlar Ligi final maçında Polonya'nın Legıa Warsaw takımını 3-1 mağlup eden Şahinbey Ampute Futbol Takımı, maç bitiminde galibiyet coşkusunu yöresel müzikler eşliğinde doyasıya yaşadı. Şahinbey Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, takımın futbolcularını tek tek tebrik ederek pandemiden dolayı az sayıda ki taraftar ile birlikte şampiyonluk sevincini yaşadılar. 

ŞAMPİYONADA ŞAHİNBEY ÇOK FARKLI…

Şahinbey Belediyespor Ampute Futbol Takımı Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Şampiyonlar Ligi açılış maçında Polonya'nın Legıa Warsaw takımını 4-1, İtalya'nın Vıcenza Calcıo takımını 7-0, Azerbaycan'nın Karabağ takımını 5-0, Gürcistan'ın AFC Tiflis takımını 9-0 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Polonya'nın Legıa Warsaw takımı ile ikinci kez karşılaşan Şahinbey Ampute Futbol takımı ikinci kez karşılaştığı rakibini 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Turnuva da 3.’lük ve 4.’lük için karşı karşıya gelen İtalya'nın Vıcenza Calcıo takımı, Karabakh F.K’yı 1-0 Mağlup ederek 3. olurken kardeş ülke Azarbeycan Takımı Karabahk FK turnuvada 4. oldu.

FİLİSTİN’E DESTEK PANKARTI AÇILDI

Şahinbey Ampute Futbol Takımı Filistin’li kardeşlerini yalnız bırakmadı. Şampiyonluk kupasını kazanan mavi beyazlı ekip “2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Kupasını Filistinli Kardeşlerimize Armağan Ediyoruz” pankartı açtı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Şahinbey Ampute Futbol Takımı’nı Tebrik etmek için Onursal Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan başarıdan dolayı oyuncuları tebrik ederek, "Şahinbey Ampute Takımını tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum. İnşallah kısa sürede ayarlayarak şampiyonları misafir edelim. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu alınan kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk Halkı’na ve Gazze de zulüm gören Filistinlilere armağan ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Takım Kaptanı Rahmi Özcan’la görüşerek ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik etti. Şahinbey Ampute Futbol Takım Kaptanı Rahmi Özcan kupa ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

TÜM SPORCULARIMI KUTLUYORUM

Şahinbey Belediye Başkanı ve Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çok büyük bir başarıyı daha Gaziantep’e ve Şahinbey’e kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek “Avrupa Ampute şampiyonlar Ligi maçlarına Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi olarak ev sahipliği yaptık. Düzenlenen bu büyük organizasyona beş ülkenin takımları katıldı. Üç gün boyunca yapılan maçlar sonrasında finale kalan takımımız, Polanya’nın Legıa Warsaw takımını 3-1 yenerek Avrupa Şampiyonlar Lig’i kupasını kazanmış oldu. Takımımıza, antrenörümüze, yönetimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2022 DÜNYA KUPASI'NIN EV SAHİPLİĞİNE TALİBİZ

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2022 Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması için sonuna kadar destek olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Şampiyonanın ilk açılış gününde Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi. Bizde hem Gaziantep hem de Şahinbey Belediyesi olarak Dünya Kupası’nın şehrimizde yapılması yönünde gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

İNANDIK VE BAŞARDIK

Şahinbey Belediye Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, turnuvanın başından bu yana kupayı kazanacaklarına inandıklarını belirterek “Şampiyonanın Gaziantep’e alınması için çok büyük gayret gösterdik ve bu konuda başarılı olduk. Çok güzel maçlar oldu. Her şeyden önemlisi maçlar fair-play çerçevesinde geçti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na, bu başarının mimarı olan Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, turnuvaya katılan sporculara ve teknik heyetlerine teşekkür ediyorum” dedi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KUPASI MÜZEMİZDE GELDİ

Şahinbey Ampute Futbol Takımı Antrenörü Halil İbrahim Köprülü, her anlamda örnek bir organizasyona imza atıldığını belirterek “Misafir perverliğimizle oyun gücümüzle her detayı ile bugüne kadar yapılan organizasyonlara örnek organizasyon oldu. Ülkemizi ve kulübümüzü iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Alınan bu kupa Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Kulüp Başkanımız Cuma Güzel’e ve Gazi şehrimize armağan olsun. Avrupa'nın en büyük kupası müzemize geldi. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şahinbey Ampute Futbol Takımın başarılı oyuncusu Fatih Şentürk alınan başarı için çok çalıştıklarını belirterek, “Gollerin kimden geldiği önemli değil. Takım adına çok mutluyum. Şubat Ayından bu yana çalışıyoruz ve emeğimizin karşılığını aldık. Attığım gollerde takımın katkısı çok büyük. Hepsinin yüreğine sağlık. Takımımızın Başkanından yemek dağıtan personeline kadar hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

Şahinbey Ampute Futbol Takım kaptanı Rahmi Özcan takım arkadaşları ile birlikte kenetlenerek kupayı kazandıklarını ve bu kupayı Gaziantep’e armağan ettiklerini belirterek “Muhteşem bir maçtı ve muhteşem bir ortamda kupayı kazandık. Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na Kulüp Başkanımız Cuma Güzel, teknik direktörümüze ve futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey’in başarılı oyuncularından Mohammed Mubarık, iyi mücadele edip inanarak kazandıklarını belirterek “Şu an çok mutluyum. Şahinbey Ampute Futbol Takımı olarak kendi evimizde şampiyon olduk. Onursal Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na Kulüp Başkanımız Cuma Güzel’e takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi mücadele edip inanarak kazandık” dedi.