28 Mart 2024

ASKIDA TABLET KAMPANYASI KAPSAMINDA NİZİP, KARKAMIŞ VE OĞUZELİ’NDEKİ ÖĞRENCİLER TABLETLERİ İLE BULUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi’nin finansal iş birliğinde askıda tablet kampanyası kapsamında 60 bin tablet temin edildi. Temin edilen tabletler, Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde düzenlenen törenlerle öğrencilere ulaştırılmak üzere okul müdürlerine teslim edildi.

haber/Photo_1609954834869.jpg

Tablet teslim törenlerine Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel ile ilgili ilçe belediye başkanlarıyla kaymakamlar katıldı. 

VALİ DAVUT GÜL: EN İHTİYAÇLI AİLELER BELİRLENEREK DAĞITIMLAR YAPILIYOR

Tablet dağıtım törenlerinde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, iş birlikleriyle destek olan kurumların gönderdiği tablet rakamlarına değinerek, “Gaziantep’te 60 bin tableti, belediyelerimiz ve OSB temin etti. 8 bin 540 tableti de Milli Eğitim Bakanlığı gönderdi. 

Toplamda 68 bin 540 tablet dağıtıldı. Türkiye genelinde düşünüldüğünde Gaziantep’te gerçekleştirilen tablet yardımıyla buradaki öğrencilere 5 buçuk kat civarında daha fazla tablet konusunda destek olunduğu sonucu ortaya çıkıyor. ‘Bana gelmedi, tablet bize verilmedi’ 

denilebilir. Ancak tablet dağıtım kriterlerine göre en ihtiyaçlı aileler belirlenip tabletlerin dağıtımı gerçekleşiyor. Objektif kıstaslar baz alınarak öğrencilerimiz belirleniyor. Bir tablet bir öğrencinin hayatında önemli değişiklikleri beraberinde getirecektir. Belediyeler ile yarım saat içinde bu iş birliğinin kararı verildi. Kendi çocuğumuza hangi tableti alıyorsak öğrencilerimiz içinde hassasiyetimizi koruyarak aynı kalitede ve kullanışta tabletler almaya gayret gösterdik” ifadelerini kullandı. 

İlk törenin yapıldığı Nizip ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlar noktasında da değerlendirmelerde bulunan Vali Gül, “Nizip’te her geçen gün güzel gelişmeler yaşanıyor. 

Gaziantep’in genelinde olduğu gibi Adalet Bakanımızın önderliğinde Milletvekillerimizle, belediyelerimizle beraber Nizip’in güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz. Nizip’te yapımı devam eden ve içerisinde konferans salonu, kütüphanesi, deneyap atölyesi, olan kültür merkezi bitmek üzere. Pandeminin sona ermesi ile raybüsler çalışmaya başlayacak, bu turizm açısından çok önemli. Barak Sulaması önemliydi. 5 MW projenin maliyeti 20 milyon 500 binden fazla. Bunu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceğiz ama daha önemlisi bu örnek olacak. Millet Bahçesi yapılması noktasında bir gayret var. Bunun için yer noktasında bir mesafe katettik. Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi noktasında çok önemli mesafe katedildi. Nizip OSB, Türkiye’de kredi kullanmadan kamuya yük olmadan kendi kendini çeviren ender OSB’lerden birisi. Bu yüzden örnek gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Artık, ‘tabletim olmadığı için dersimi çalışamadım, ‘eğitimde tabletim olmadığı için fırsat eşitliği yakalayamadım’, ‘istediğim puanı alamadım’ gibi bizleri üzecek bahanelerin oluşmasının önüne geçtik. Söz konusu çocuksa paraya pula bakmıyoruz. Allah’ta bereketini bizlere veriyor, bu zor şartlarda önemli bir bütçe ile çocuklarımıza yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin son derece önemli bir projenin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi: Gaziantep Modeli’ne ışık tutacak güçlü bir iş birliğiyle Gazi şehirde 60 bin tableti bugünden itibaren ihtiyaçlı ailelerle buluşturuyoruz. Özellikle bu Pandemi sürecinde öğrencilerimizin eğitime erişim olanakları ciddi anlamda sınırlanmıştı. Onların dijital ortamda eğitime ulaşabilmeleri için önemli gayretler sarf edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ise yaptığı konuşmada “Tablet kampanyası, herkesin elini taşın altına koymasıyla başladı. Valimizin de çok önemli emeği var. Zor bir süreç yaşıyoruz. Atlatmak için temizlik, maske ve mesafeye dikkat etmeliyiz. Bu tabletler en ücra köşelerde ulaştıktan sonra bilgileri ve dersleri takip edeceklerine inanıyorum” dedi.