25 Nisan 2024

Alaybey Esnafından Dev Bayrak

Suriye'nin idlib şehrinde rejim güçlerinin gercekleştirdiği hain saldırı sonrasında 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu ve birçok askerimiz yaralandı. Türkiye'nin bir çok noktasında evlerine ve işyerlerine astıkları Türk bayrakları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğu çağrısını yapan vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi yien duyarsız kalmadı. Gaziantep'in Alaybey Mahallesinde muhtar Bülent Yegül önderliğinde 30 metrelik Türk Bayrağı yaptıran esnaf dualar edip teröre lanet yağdırdı.

haber/Screenshot_20200228-172635~2.jpeg

Yaşanan hain saldırı sonrasında vatandaşlar tek yürek olup Mehmetçiğin yanındayız çağrısında bulundu. Alaybey Mahallesi muhtarı Bülent Yegül ile birlikte 30 metrelik Türk Bayrağını mahallelerinin girişine asan esnaf şehitlerimize ve yaralı askerlerimize dua ederek terörü lanetledi. 

"BAYRAK BİZİM İÇİN KUTSALDIR"

Alaybey Mahallesi Muhtarı Bülent Yegül, yaptığı açıklamada"Bayrak bizim için önemli ve birleştirici bir unsurdur, kutsaldır. Bayrağı bayrak yapan da üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu bağlamda mahallemize bayrağımızı dikmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Diktiğimiz bayrak hem birliğimizi, dirliğimizi tesis etsin, hem de ülkemizin bölünmez bütünlüğünün simgesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olsun. Esat rejiminin askerlerimize karşı yaptığı hain ve alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Allah'ın izniyle ordumuz bu savaştan galip çıkacaktır" şeklinde konuştu. 

Haber: Ökkeş İŞÇİ / GAZİANTEP