19 Nisan 2024

AKTİF GRUP HAZIR

haber/Photo_1560521951192.jpg

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası bugün kongreye gidiyor. 4 ayrı grubun yarışacağı kongrenin iddialı grubu Aktif Grup’ta seçime hazır.

Dün Tuğcan Otel’de, oda üyeleri ile buluşarak hedeflerini ve yapacakları hizmetleri anlatan Aktif Grup birliktelik mesajları verdi. Aktif Grup’un başkan adayı Mehmet Taşkın, yepyeni bir anlayışla üyelerine en iyi hizmeti vermek için yola çıktıklarını söyledi. Taşkın, mesleğin yeniden canlandırılması için yola çıktıklarını söyledi. ‘Ben değil biz’ anlayışı ile yola çıktıklarını dile getiren Taşkın, yasal olarak yeni bir meslek olduklarını, ancak icra olarak tarihi çok eskilere dayandığını dile getirdi. Mesleğe emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine devam eden Taşkın, “Yasamız bize ağır sorumluluklar getirmiştir. Bizler bu yükün altından kalkacağız. Listemizde de aday olan arkadaşlarımız bu mesleğe çok uzun süre hizmet edecekisimlerden oluşuyor. 

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eski başkanı Mehmet Nabioğlu, odayı daha iyi yerlere taşıyacak yeni bir yönetim seçmeleri gerektiğini söyledi. Nabioğlu, “ Hepimizin amaca odayı en iyi yerlere getirmek ve en iyi yöenetimi seçebilmek. Yönetimden beklenen, eğitim, hizmet ve üyelerin yanında olmak. Yüzde 18 olan KDV’yi yüzde 8’e indirme gibi bir şansımız yokç. Ancak bunun inmesi için gerekli alt yapıyı hazırlayabiliriz. Üyelere yeni iş olanakları yaratılmalıdır. Meslekte uzmanlık alanlarının oluşumu sağlanmalıdır” dedi.

-Haber Merkezi-